artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kedden délután adták át a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórház sürgősségi osztályát. Az avatási ünnepségen elsőként Bradács Alíz kórházigazgató köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve Cseke Attila szenátort, volt egészségügyi minisztert, a megyei közegészségügyi igazgatóság, a helyi és környékbeli önkormányzatok, valamint az egyházak képviselőit.

 

„Minden infrastruktúrális fejlesztés az egészségügyben a jövőről szól. Akkor, amikor 2010-ben arra vállalkoztunk, hogy elindítjuk a margittai kórház épületeinek felújítását sokan gondolták úgy, hogy ez lehetetlen. De nekünk lett igazunk és ma egy épület kívételével –amelyik felújítás alatt van– a többi tizenegy épület teljesen új, modern, európai körülményeket biztosít úgy a begtegeknek, mint az itt dolgozó egészségügyi személyzetnek. Ezzel a céltudatos fejlesztéssel Margittán infrastruktúra szempontjából harminc évre megoldottuk a margittai kórház helyzetét.” – mondta Cseke Attila szenátor.

Az ünnepségen jelen volt többek között ifj. Dr. Pop Mircea, a margittai kórház névadójának a fia, a megyei egészségügyi igazgatóság részéről pedig Zoe Bitea. Dr. Potra Dorel, a sebészeti osztály vezetője megköszönte a támogatóknak a hozzájárulását, s elmondta, hogy „a margittai kórház két alkalommal ért el ilyen komoly fejlődést: az alapító Pop Mircea doktor idején, valamint Cseke Attila minisztersége alatt.”

Az ünnepség az egyházak képviselőinek megáldása után, az avatószalag átvágásával, valamint a felújított és kibővített épület megtekintésével zárult. A felújított épület munkálatainak összköltsége 1,8 millió lej volt.

You have no rights to post comments