artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója címmel is büszkélkedhetnek. Számtalan érem és kupa díszíti szobájukat, városi és országos futóversenyek győztesei, duatlon országos bajnokok, jártak már Európa- és junior világbajnokságon. Városunk tehetséges és szorgalmas triatlonistáival, Dobi Lilivel és Dobi Gergővel elevenítettük fel az elmúlt esztendő sikereit.

Milyen eredményeket értetek el? Hogyan zártátok a versenyszezont?

A tavalyi évben is duatlonnal vette kezdetét számunkra a versenyszezon. A Duatlon Országos bajnokságot Balatonbogláron rendezték meg, melyen mindketten első helyen értünk célba. A triatlon szezon Tiszaújvárosban rajtolt, itt is a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Júniusban a Kitzbüheli (Ausztria) Junior Európa bajnokságon vettünk rész, ahol Mix váltóban 5-dik helyet szereztünk. A következő fontos versenyünk a Bajai Sprint Országos bajnokság volt, itt a felnőttek között nekem a harmadik helyre sikerült befutnom, Lili pedig a második helyen végzett. Júliusban a Tiszaújvárosi Junior Európa Kupán második lettem – tette hozzá Gergő.

Dobi testvérek 01Dobi testvérek 02

Szeptemberben Szlovéniában elindultam életem első olimpiai távján (1500 méter úszás, 40 km – kerékpározás és 10 km futás), ami elég jól sikerült, mivel harmadik lettem abszolútban.  Lili októberben Mix váltóban Európa Bajnok lett az Alanyában (Törökország) megrendezett Ifi Európa Bajnokságon.  November elején Quartieraban (Portugália) mindketten részt vettünk a Junior Világbajnokságon.

Dobi testvérek 04Dobi testvérek 03

Jelentett – e nehézséget a pandémiás időszak? Hogyan sikerült az úszóedzéseket megtartani?

Mivel az uszodákat nem lehetett használni, ezért a megyében csak a Debreceni Sportuszoda volt megnyitva a versenyzőknek, tehát oda kellett bejárnunk. A legnagyobb problémát talán még sem ez jelentette, hanem az, hogy a téli felkészülési időszakban nem tudtunk kiutazni meleg égövi edzőtáborba. 2020 novembere óta Debrecenbe a Sportuszodába járunk úszni heti hat alkalommal, amit elég nehéz volt összeegyeztetni az iskolai időrenddel és a mindennapi teendőkkel. Ezúton is szeretnénk megköszönni a helyi Arany János Gimnázium és Technikum igazgatónőjének valamint az osztályfőnökeinknek a nekünk nyújtott segítséget.

Dobi testvérek 05 Dobi testvérek 06

A versenyeken való indulást, nevezést, hogyan sikerül finanszírozni?  

A versenyekre a nevezést az utazást az ott tartózkodás költségeit általában a Debreceni Sportcentrum és a Magyar Triatlon Szövetség finanszírozza. De vannak olyan költségek, amit nem tud az egyesület fedezni. Itt szeretnénk megköszönni Gál Imre helyi vállalkozó segítségét. Imi a SZANUS 94 KFT-vel Lili, míg az INGALBAU Kft-vel az én felkészülésemet támogatja – felelte Gergő. A támogatás egy részéből 2022 februárjában háromhetes Ciprusi edzőtáborban vettünk részt.

Dobi testvérek 07Dobi testvérek 08

Lili, melyik volt a kedvenc versenyed? Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

A kedvenc versenyem az Alanyai Európa Bajnokság volt. Nagyon tetszett a Törökországi légkör, jól is sikerült a verseny. A versenyzés mellet maradt időm egy kicsit megismerkedni a török szokásokkal és a környékkel. Azonban a legtöbb tapasztalatot talán a Portugáliai Junior Világbajnokságon szereztem, nagyon érdekes volt a nálam egy korosztállyal idősebb világklasszisokkal versenyezni.

Dobi testvérek 09Dobi testvérek 10

Gergő, te immár új „életet” kezdtél, egyetemre jársz, hogyan tudod beépíteni mindennapjaidba az edzéseket? Mit tanulsz jelenleg?

Jelenleg a Debreceni Egyetem első éves dietetikus hallgatója vagyok. Az egyetemen bekerültem a Mentor programba, így sokkal könnyebben el tudok jutni edzőtáborokba, versenyekre. Az edzéseket vegyesen végzem Debrecenben illetve Berettyóújfaluban.

Dobi testvérek 12Dobi testvérek 12

Melyek az idei év célkitűzései? Milyen versenyekre készültök?

Az idei év fő célkitűzése az volt, hogy sikeresen vegyük a Lengyelországban megrendezésre kerülő EB-re a válogatót. Ez azért volt olyan fontos, mert ez alapján jelölik ki az EB-re utazók névsorát és a VB-re csak az EB-n elért eredmények alapján lehet kijutni. A Világbajnokságot a Lili korcsportjának Montreálban az én korcsoportomnak Abu Dhabiban rendezik. Az április 9-én megtartott válogató mindkettőnknek nagyon jól sikerült, így ott lehetünk az Európa Bajnokságon. Ezzel a lendülettel folytatjuk továbbra is a felkészüléseket, edzéseket és mindig bizakodva állunk a rajthoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Fotók: Dobi testvérek

You have no rights to post comments