artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2020. február 8-án tizedik alkalommal került megrendezésre Berettyóújfaluban a Morotva Ligeti Jégkorong Kupa. A jubileumi rendezvényt ebben az évben is magas színvonalú, sportszerű és jó hangulatú versennyel tisztelték meg a résztvevő csapatok. KÉPGALÉRIA

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a rangos rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte, hogy a résztvevők lehet, hogy amatőr módon, de nem amatőr szinten űzik ezt a sportágat. Fontosnak tartja, hogy ezeken a viadalokon mindig sportszerű játékot láthat a közönség.

A nagy hagyományokra visszatekintő jégkorong kupa ebben az évben is nemzetközi volt, hisz két csapat is érkezett Erdélyből. Örömmel láttuk vendégül székely barátainkat, akik Csíkszeredából és Csíkcsicsóról érkeztek.

Igazság szerint Makó csapatával is először találkozhattunk városunkban, bár soraikat döntő többségében az általunk többször vendégül látott Hódmezővásárhelyi csapat alkotta.    

Nagy örömmel köszöntöttük a már visszatérőként érkező gárdákat, mivel Derecske és Püspökladány is elfogadta meghívásunkat. A berettyóújfalui játékosokkal együtt hat csapat mérte össze tudását és erejét.

X. Hoki kupa 03X. Hoki kupa 05

A megmérettetés évről évre emelkedő színvonala miatt szükségessé vált, hogy a játékvezetés is profi kezekbe kerüljön. Az idei versenyen is – hivatásos bíróként működő – jó barátunk, Vincze Dániel fújta a sípot. Dani ifjú tehetségként, a hazai utánpótlásmeccseken kívül a magyar élvonalbeli jégkorongbajnokságban, az Erste Ligában és a szlovák Extraligában is vezet mérkőzéseket, valamint nemzetközi szinten is közreműködik már.

A Csíkszeredaiak egy nagy meglepetéssel készültek. A csapat képviseletében Toma Daniel elmondta, hogy egy Székely-Magyar Vándorkupát hívtak életre azzal a céllal, hogy ez a „jégkorongos család” mindig találkozhasson. A vándorkupát az adott versenyen első helyezett birtokolhatja, de csak a következő megmérettetésig, ahonnan majd az ottani győztes csapat viheti haza. Meghívást kaptunk március végén Csíkszeredába, az ottani jéghoki kupára, amit örömmel el is fogadtunk.

Muraközi István jelképes korongbedobását követően kezdetét vette a kemény, férfias, ám ugyanakkor nagyon sportszerű küzdelem.

Az egymást követő mérkőzések során az eredmény csak másodlagos volt. Míg a jégen adrenalintól túlfűtötten egymással küzdöttek a versengő játékosok, a mérkőzés után már együtt énekelve, tapsolva, hangosan szurkolva biztatták a palánk mellől a többi csapat játékosait. A góloknak, a cseleknek, a látványos megmozdulásoknak, magának a játék szépségének, a közösen eltöltött időnek örültek.

Elmondható, hogy ebben az évben az aktuális forma döntött az első négy csapat között. A többiek sem vallottak szégyent a jégen, magas színvonalú játék volt az összes mérkőzésen.

X. Hoki kupa 04X. Hoki kupa 01

A kupa végeredménye:

Csíkszereda (10 pont)

Berettyóújfalu (6 pont)

Derecske (5 pont – egymás elleni eredmény rangsorol)

Püspökladány (5 pont)

Makó (2 pont)

Csíkcsicsó (2 pont)

A 15 mérkőzésen összesen 118 gól esett.

Az utolsó meccs után, a nap legfelemelőbb pillanatait élhettük át a Morotva Műjégpálya jegén. Az Ismerős Arcok zenekar, „Nélküled” c. dalát mindannyian együtt énekeltük el. Valóban – „Mi egy vérből valók vagyunk!”

Az eredményhirdetés előtt a Magyar és a Székely himnusz is felcsendült, újabb könnycseppeket csalva elő a szemekből.

Minden gárda oklevéllel és éremmel gazdagodott.

X. Hoki kupa 15X. Hoki kupa 18

A legjobb góllövők is jutalomban részesültek. Ajándékot vehetett át sorrendben: Kopacz Zsolt (Csíkszereda), Jakab Levente (Püspökladány) és Kari Csaba (Berettyóújfalu).

A díjkiosztót követően az energiapótlásról is gondoskodtuk. Finom gulyással vendégeltük meg a verseny résztvevőit.

Köszönjük a kupa sikeres lebonyolításához nyújtott segítséget fő támogatóinknak: Berettyóújfalu Város Önkormányzatának és a Vill-Ardava Kft-nek.

A verseny sikeréhez hozzájáruló további támogatóink: Bónácz János alpolgármester, Nagy István képviselő, Jani Csárda, Bandi & Babci Sajtjai, Bihar Termálliget, BerettyóNET, Ilona Divat, Galaxy Sport, Szücs Zsolt és Kari Sándor.

A rendezvény nem jöhetett volna létre Rácz Sándor időt és fáradságot nem kímélő szervezőmunkája nélkül!

A berettyóújfalui csapat tagjai: Rácz Máté, Derzsi Zoltán, Major-Pucsok Albert, Munkácsy Zoltán, Marczin Zsolt, Kari Sándor, Mayer András, Marczin Tamás, Kari Csaba, Nagy István és Rácz Sándor.

Bízunk benne, hogy a következő évben a mostanihoz hasonló, magas színvonalon tudjuk ismét megrendezni a versenyt.

Ezen a megmérettetésen nem az eredmény számít, mellékes, hogy ki az első, második, vagy éppen sokadik helyezett. Mindenki győztes, aki részt vesz a küzdelemben, hiszen itt nem ellenfelek, hanem barátok küzdenek egymással magáért a játék öröméért.

A Lendület Sport és Szabadidő Egyesület nevében írta: Kari Sándor

You have no rights to post comments