artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui Bihari Női Futball Klub az elmúlt évek munkájának köszönhetően jelentős létszám növekedésen ment keresztül - Kecskésné Füredi Andrea beszámolóját olvashatjuk.

Az egyik bővülés a legkisebb korosztályt érinti, hisz az idén először, már óvodás korcsoportban is indított csapatot a klub az országos Bozsik program keretében. Így már U 7, U 9 és U 11-ben is versenyeznek az egyesület tagjai, ahol még „vegyes” csapatokkal /fiúk-lányok/ indulnak, de azért főként a lányok alkotják a csapatokat, hisz pl. az U 9-es és U 11-es csapatnak is csak egy-egy fiú tagja van. A Bozsik programban részt vevő csapatokat - a többi leány csapattal együtt - Kecskésné Füredi Andrea és Kecskés Richárd irányítja.

A „nagyobbaknál” már csak lányok alkotják a csapatokat és versenyeznek a leány bajnokságban, nem is akármilyen eredményekkel! Az U 14-es csapat óriási eredménnyel zárta az őszi szezont, hisz VERETLENÜL áll az ELSŐ helyen 42 rúgott és mindösszesen 1 /!/ kapott góllal. Külön kiemelendő, hogy a csapatból Szász Gréta és Kiss Miranda is előkelő helyen áll a gólkiránynői címért vívott csatában, valamint Barabás Hanga is nagyon kiemelkedő teljesítményt nyújt kapusként a mezőnyben.
A csapat nagyon fiatal és még hosszú évekig lehet rájuk számítani, hisz a berettyóújfalui Nagy Csenge és a földesi Csonka Nóra is még mindösszesen 10 évesek és már az U 14-es csapat stabil tagjai, de a biharkeresztesi Haszon Panna és a szentpéterszegi Nagy testvérpár tagjai Barbara és Patrícia is 12 évesen játszanak a „nagyok” közt. A magyarhomorogi Szász Gréta és Csizmadia Annamária a „legrégebbi” csapattagok közt tudhatja magát, akikre mindig lehet számítani és építeni a jövőben is.

Külön érdekesség, hogy Kiss Miranda személyében Békés megyéből, Körösnagyharsányból is van játékosa a csapatnak, aki újoncként rögtön a góllövő lista élére „rúgta be” magát, hatalmas bomba lövéseivel.

Ez a „kis” csapat tehát veretlenül vezeti a tabellát a második helyen álló Balmazújváros, a Hajdúszoboszló és a Hajdúsámson előtt és várja a tavaszi foci szezont, valamint a reményeink szerint előttük álló hosszú sikeres éveket.

Az U 15-ös korosztályban sajnos nem lehetett benevezni az előbb említett U 14-ben játszó nagyon ügyes fiatal játékosokat, pedig hatalmas erősítést jelentettek volna az „aranyos” lányaink az idősebb korcsoportban is. A cikk elején említettük a létszám növekedést, ami ebben a korosztályban dominál a legjobban, így egyedüliként a bajnokságban két csapattal is indulni tudtunk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon.

Igaz az U 14-es fiataljaink „kiesése” és a csapat két felé „szedése” megnehezítette a dolgunkat, de így is erőn felül teljesített mind a két U 15-ös csapat és jelenleg mind a két klub dobogós helyen áll, de ami a legfontosabb mindenki focizhatott és játéklehetőséget kapott a bajnokságban. Az egyik U 15-ös csapatunk Bihari Női Futball Klub színeiben a másik leány csapat az MVFC színeiben indult el és jelenleg a dobogó második és harmadik helyét foglalja el, közvetlenül egymás mögött.

Mind a két U 15-ös csapat óriásit küzdött azért, hogy „érmes helyen” zárja a szezont és megérdemlik,hogy név szerint is említve legyenek: Az U 15-ös csapatok tagjai: Tarsoly Marietta, Pozsgai Zsuzsanna, Nagy Petra, Haszon Orsolya, Fekete Szidónia, Cseke Ágnes, Török Gréta, Hegyi Zsófia, Szaszák Angyalka, Gönczi Amanda, Fejes Szabina, Kirika Dóra, Nagy Erika.
A csapatok edzői: Kecskésné Füredi Andrea és Richárd Kecskés

Reméljük, hogy a tavaszi szezonban mind a három leány foci csapat meg tudja tartani a dobogós helyezését és minél fényesebb éremmel zárják a bajnokságot!

You have no rights to post comments