artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A 2019. január 26-án 9. alkalommal megrendezett Morotva Ligeti Jégkorong Kupán a Hógolyók nevet viselő csíkszeredai játékosok is résztvevői voltak. A fiúk kötelességüknek érezték, hogy viszonozzák a meghívást, így 2019. március 23-án hat csapat részvételével amatőr jégkorong tornára került sor Csíkszeredában. Az eseményre a berettyóújfalui csapatot is meghívták a szervezők. KÉPGALÉRIA

A Lendület Sport és Szabadidő Egyesület LSTL Assassins nevet viselő jégkorong csapatára több száz kilométeres utazás várt. A helyenként hóval is övezett gyönyörű erdélyi tájon keresztül vezető, közel 9 órás, fárasztó utazás után érkeztek meg a helyszínre, ahol elfoglalták a szállásaikat. A vendéglátó székely fiúk az est programjaként egy jégkorong mérkőzésre invitálták meg a  vendégcsapatokat. Együtt nézhették meg az Erste Liga elődöntőjét, melyben a házigazda Csíkszereda az Újpest együttesét fogadta.

Csikszereda2019   007Csikszereda2019   194

A fordulatos mérkőzésen a vendégek 1-0-ra és 3-1-re is vezettek, a harmadik harmadban azonban már  Csíkszeredánál volt az előny 4-3-nál. A lila-fehérek hosszabbításra mentették az összecsapást. A négy a négy elleni hosszabbítás első húsz perce nem hozott döntést, azonban a mérkőzés 85. percében a csíki játékos, Becze Tihamér eldöntötte a találkozót és a párharcot.  A mérkőzést 5:4 – re nyerték a csíkiek. A zsúfolásig megtelt csarnok szurkolói, a székely himnusz eléneklésével ünnepelték kedvenceiket. A csíkszeredaiak elmondása szerint, a jégkorongozás számukra olyan mint a vallás, ez a legkedveltebb és a legismertebb sportág.   

Másnap, a Molnár Lajos nevét viselő műjégpálya játékterét az amatőrök vették birtokukba.

A rendezvényt Lukács Bence Ákos, a csíkszeredai főkonzulátus vezető konzulja nyitotta meg. Köszöntötte a csapatokat, köztük Berettyóújfalu, Derecske és Hódmezővásárhely játékosait, valamint a csíkcsicsói, a csíkmadarasi és a csíkszeredai játékosokat. Eredményes és tartalmas sportnapot kívánt a résztvevőknek. Köszöntőjében elmondta, hogy a barátságos meccsek sorozata után bárki is lesz a győztes, mindannyian nyertesnek érezhetik magukat, hiszen az összetartozás bizonyítéka is ez a rendezvény.

Az újfalui csapatot elkísérte Kiss Imre is, aki a Csíkszeredai Főkonzulátus vezető konzuljának átnyújtotta Berettyóújfalu város és a Mezei-Vill ajándékait.

Csikszereda2019   027Csikszereda2019   065

A berettyóújfalui játékosok a csíkcsicsói csapat ellen játszották első mérkőzésüket. A pálya mérete és főleg a lesszabály szokatlan volt számukra. Viszonylag hamar hozzászoktak a körülményekhez és egy bravúros döntetlent értek el a rendes játékidő alatt. A büntetőlövések során sikerült a győzelmet is megszerezniük.

Második mérkőzésükön  Hódmezővásárhely csapatát már magabiztosan sikerült legyőzniük. A csoportmérkőzések után, a helyosztók következtek. A döntőben a berettyóújfalui  fiúk hősiesen küzdöttek a győzelemért, azonban a nagyobb játéktudás és gyorsaság a madarasiak megérdemelt győzelmét hozta.

A torna eredményhirdetéssel zárult. A különdíjak kiosztását követően a helyezettek átvehették az érmeket és a kupákat. Harmadik helyen a csíkszeredai Hógolyók, a képzeletbeli dobogó második fokán a berettyóújfalui játékosok, míg az első helyen a madarasi jégkorongozók végeztek.

A torna magas színvonalát jelezte az is, hogy a berettyóújfalui kupához hasonlóan Csíkszeredában is Vincze László és fia, Vincze Dániel fújták a sípot. Dani ifjú tehetségként a hazai utánpótlásmeccseken kívül a magyar élvonalbeli jégkorongbajnokságban, az Erste Ligában és a szlovák Extraligában is vezet mérkőzéseket. Az, hogy ilyen magasan jegyzett bírók vezették a mérkőzéseket, páratlannak számítanak az amatőr versenyeken.

Csikszereda2019   104

A „jól végzett munka” után egy igazi székely mulatás következett az este folyamán. A szervezők előbb egy finom vacsorával látták vendégül a verseny résztvevőit, majd élő zenével alapozták meg a jó hangulatot. Az est folyamán alkalom nyílt beszélgetésre, barátkozásra is.

Másnap a program a Magyarországról érkezett csapatok tagjai számára a Csíki Sörgyárban tett látogatással és sörkóstolással zárult.

A berettyóújfalui játékosok  köszönik  vendéglátóiknak a kiváló szervezést, a baráti – családias légkört, a jó hangulatú beszélgetéseket. Nagyon várják, hogy a hagyományok folytatódjanak, és újra találkozhassanak a csíki barátokkal!

A berettyóújfalui csapat tagjai: Kari Csaba, Kari Sándor, Marczin Tamás, Marczin Zsolt, Mayer András, Munkácsy Zoltán, Nagy István, Rácz Máté és Rácz Sándor.

Írta: a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület nevében: ifj. Kari Sándor

Fotó: Kari Sándor

Csikszereda2019   163

You have no rights to post comments