artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2019. január 26-án immár kilencedik alkalommal került megrendezésre Berettyóújfaluban a Morotva Ligeti Jégkorong Kupa. Az eseményről túlzás nélkül elmondható, hogy az évek alatt igazi jégkorong ünneppé nőtte ki magát. KÉPGALÉRIA

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a rangos rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte: városunk sportéletében évről évre egyre fontosabb helyet foglal el az immár nemzetközi méretűvé nőtt, nagy hagyományokra visszatekintő jégkorong kupa. A nemzetköziség annak ellenére is igaz, hogy a jégen korcsolyázó játékosok valamennyien egy nemzethez tartoznak.

Az idei évben debütált a versenyen Csíkszereda csapata. Indulásuk azért volt különösen megtisztelő számunkra, mert nem meghívás alapján érkeztek, ők maguk kerestek meg minket, hogy szeretnének részt venni a kupán. Nagyon örültünk, hogy a verseny híre a határokat legyőzve hozzájuk is eljutott.

Szintén újoncként köszöntöttük a kupán Gyula csapatát.

Hoki ünnep Berettyóújfaluban 06Hoki ünnep Berettyóújfaluban 05

Az új vetélytársak mellett örömmel köszöntöttük a már visszatérőként érkező gárdákat is: Hódmezővásárhely, Derecske és Püspökladány is elfogadta meghívásunkat, így a berettyóújfalui játékosokkal együtt hat csapat mérte össze tudását és erejét.

A megmérettetés évről évre emelkedő színvonala miatt szükségessé vált, hogy a játékvezetés is profi kezekbe kerüljön. Az idei versenyen – hivatásos bíróként működő – két jó barátunk, Vincze László és fia, Vincze Dániel fújta a sípot. Dani ifjú tehetségként a hazai utánpótlásmeccseken kívül a magyar élvonalbeli jégkorongbajnokságban, az Erste Ligában és a szlovák Extraligában is vezet mérkőzéseket.

Muraközi István, városunk polgármesterének korongbedobását követően kezdetét vette a kemény, férfias, ám ugyanakkor nagyon sportszerű küzdelem.

Hoki ünnep Berettyóújfaluban 16Hoki ünnep Berettyóújfaluban 02

Az egymást követő mérkőzések során az eredmény szinte csak másodlagos volt. A jégen éppen egymással küzdő és versengő játékosokat a többi csapat tagjai énekelve, tapsolva, hangosan szurkolva biztatták a palánk mellől. Nem egyik vagy másik csapatot buzdították, hanem a góloknak, a cseleknek, a látványos megmozdulásoknak, magának a játék szépségének örültek.

A mezőnyből játéktudás terén kiemelkedett Csíkszereda és Gyula csapata, azonban a többiek sem vallottak szégyent a jégen. Közöttük az éppen aktuális forma döntött.

A kupa végeredménye:

  1. Gyula (10 pont)
  2. Csíkszereda (8 pont)
  3. Derecske (5 pont – jobb gólkülönbséggel)
  4. Berettyóújfalu (5 pont)
  5. Püspökladány (2 pont)
  6. Hódmezővásárhely (0 pont)

A 15 mérkőzésen összesen 114 gól esett.

A győztes csapat Vincze László ajándékaként egy egyedi, jégkorongos pezsgővel koccinthatott.

Az eredményhirdetés során Vincze Dániel két díjat is felajánlott:

Egy, a szlovák Extraligában használt meccskorongot a legjobb góllövőnek, amelyet 15 találattal a Csíkszereda csapatában játszó Kopacz Zsolt érdemelt ki.

Az Erste Liga meccskorongját pedig a kupa legidősebb játékosaként a hódmezővásárhelyi csapat tagja, Gheorghita Pál kapta, aki 67 évesen bizonyította, hogy a jég sem „csak a húszéveseké”.

A díjkiosztót követően az energiapótlásról is gondoskodtuk, egy finom birkagulyással vendégeltük meg a verseny résztvevőit.

Hoki ünnep Berettyóújfaluban 15

Köszönjük a kupa sikeres lebonyolításához nyújtott segítséget fő támogatóinknak: Berettyóújfalu Város Önkormányzatának és a Tama Hungary Kft-nek.

A verseny sikeréhez hozzájáruló további támogatóink: Bónácz János alpolgármester, Nagy István képviselő, Bandi & Babci Sajtjai, BerettyóNET, Bihar Termálliget, Szűcs Zsolt – Zsáka és vidéke, Jani Csárda, valamint a Magyar Jégkorong Szövetség.

A rendezvény nem jöhetett volna létre Rácz Sándor időt és fáradságot nem kímélő szervezőmunkája nélkül!

Hoki ünnep Berettyóújfaluban 08

A berettyóújfalui csapat tagjai: Derzsi Zoltán, Kari Csaba, Kari Sándor, Major-Pucsok Albert, Marczin Tamás, Marczin Zsolt, Mayer András, Munkácsy Zoltán, Nagy István, Rácz Máté és Rácz Sándor.

Bízunk benne, hogy a következő évben a mostanihoz hasonló, magas színvonalon tudjuk ismét megrendezni a versenyt.

Ezen a megmérettetésen nem az eredmény számít, mellékes, hogy ki az első, második, vagy éppen sokadik helyezett. Mindenki győztes, aki részt vesz a küzdelemben, hiszen itt nem ellenfelek, hanem barátok küzdenek egymással magáért a játék öröméért. Így válik a verseny a jégkorong igazi ünnepévé!

Írta: a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület nevében: Kari Sándor

Hoki ünnep Berettyóújfaluban lead

Kattints a nagyításhoz!

You have no rights to post comments