artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Cserekapusok főszerepben.

Pénteken este a Mezei-Vill futsalcsapata az NB1-es rájátszás második fordulójában a szombathelyieket fogadta. A vendégek legutóbbi, januári berettyóújfalui szerepléséről a hazai szurkolók nem sok szép emléket őrizhettek, kedvenceik akkor ugyanis meglehetősen sima vereséget szenvedtek. Azóta azonban - amellett, hogy mindkét csapat bejutott a felsőházi rájátszásba - sok minden megváltozott, a Moga-legénységnek úgy tűnik, hogy sikerült kikecmeregnie a képzeletbeli gödörből, míg a Turzó-gárdát a tavaszi szezon igazi meglepetéscsapatának nevezhetjük.

12

Az előjelek alapján így egy kiváló, igazi presztízsmeccsre volt kilátás. A három pont mellett az egyik oldalon a törleszteni, a másik oldalon a bizonyítani akarás adhatott plusz motivációt. A találkozó különös furcsaságát adta, hogy egyik tréner sem számíthatott az elsőszámú hálóőrére – Tihanyira illetve Sásdira - ezért egy-egy „cserekapust” - Lászlót illetve Matyit - állítottak a kezdőbe.

34

Ahogy azt reméltük, a meccs hatalmas irammal indult. A fiúk mindkét oldalon az első perctől beleadtak anyait-apait, óvatos ismerkedésre nem pocsékolták az időt. Egymást követték a veszélyes akciók, az utolsó pillanatokban azonban vagy a kapusok védtek bravúrral, vagy a támadók hibáztak. A góltalanságot a tízedik percben Magyar Szabolcs törte meg, aki a rosszul kimozduló Matyi mellett a kapuba gurított (1-0). A Haladás válaszára nem kellett sokat várni, ugyanis két perccel később Vidák egy gyors kontrából egyenlített (1-1). A gólok után sem vettek vissza a csapatok, mi több a küzdelem olykor szikrázóan keménnyé vált, de szigorúan a sportszerűség keretein belül. Ami inkább némi gondot jelentett, hogy a játékvezetők nem voltak túlzottan következetesek, amit az egyik pillanatban még megengedtek, azt pár másodperccel később már szabálytalanságnak ítélték meg. Ez bizony olykor felpaprikázta az amúgy is feszült hangulatot, szerencsére a játék folytatásával hamar lecsillapodtak a kedélyek. A jobbára kiegyenlített félidőt végül Rábl gólja zárta (2-1).

56

A második félidőben a csapatok ott folytatták, ahol szünet előtt abbahagyták. A 23. percben Trencsényi egy szép akció végén közelről passzolhatott a Haladás kapujába (3-1). A szombathelyiek a kétgólos hátrányban mindent megpróbáltak, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, a Mezei azonban remekül védekezett. A 32. percben egy kontratámadás során a gólhelyzetben lévő Hegyesi került a földre, ami után játékvezetők sípja megszólalt ugyan, de némi tanakodás után a játék hazai kapuskidobással folytatódhatott. Egy perccel később ismét Hegyesi volt az egyik főszereplő, aki a hatoson belül akasztotta a Mezei játékosát, amiért a piros lap és büntető lett a Haladás „jutalma”. A hatméterest az MVFC kihagyta ugyan, az emberelőnyös helyzetüket Rábl révén végül csak sikerült kihasználniuk (4-1). A Haladás Vidák góljával két gólra fel tudott még jönni (4-2), ám hiába próbálkoztak az öt a négy elleni játékkal, kiegyenlíteni már nem volt sanszuk, sőt egy labdavesztés utána a hazaiak hálóőre, László Márk is bevette a vendégek üresen maradt kapuját (5-2).

Ezúttal egy igazán remek mérkőzést láthattak a Pálfi István Rendezvénycsarnokba kilátogató nézők, még a finnyásabb futsalínyencek sem csalódhattak. A Mezei-Vill jobb volt ellenfelénél és megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

78

MVFC-Berettyóújfalu - Swietelsky Haladás VSE 5-2 (2-1)

2017.03.24 Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 400 néző

Játékvezető: Szilágyi Norbert, Flinta Zoltán, Viczián Mátyás

MVFC-Berettyóújfalu: László Márk - Kovács István, Rábl János, Harmati Tamás, Szabó Péter

Cserék: Sándor Máté, Takács Zoltán, Magyar Szabolcs, Gál István, Trencsényi János, Nagy Dániel, Kondás Kristóf

Edző: Moga Flavius Lorant

910

Swietelsky Haladás VSE: Matyi Benjámin - Hegyesi Zsolt, Horváth Péter, Gyurcsányi Zsolt, Németh Erik

Cserék: Gyimesi Máté Ármin, Bencsik Roland, Hajmási Milán, Öreglaki Norbert, Sipos Gergő, Vidák Balázs, Halmos Máté, Németh Péter

Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Magyar Szabolcs 10', Rábl János 20' és 35', Trencsényi János 23', László Márk 39' illetve Vidák Balázs 12' és 37'

Sárga lap: Harmati Tamás és Trencsényi János illetve Gyimesi Máté Ármin és Vidák Balázs

Piros lap: Hegyesi Zsolt 38'

Moga Flavius Lorant nyilatkozata

Turzó József nyilatkozata

You have no rights to post comments