artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Számtalan tehetséges fiatal él városunkban, akik mind a tanulmányaikban, mind a sportteljesítményükben kiemelkedőt nyújtanak. A sikerek eléréséhez rengeteg kitartásra, munkára, lemondásra van szükség. Ilyen tehetség a 14 éves Dobi Gergő is, jó tanuló jó sportoló. Idén fejezi be általános iskolai tanulmányait. Fiatal kora ellenére számos sportversenyen ért és ér el kiemelkedő eredményeket. Ismerjük meg városunk egyik tehetségét, aki 2016-ban elnyerte a város jó tanulója-jó sportolója díjat is.

Kedves Gergő, idén fejezed be általános iskolai tanulmányaidat? Hogyan tovább? Mit tudhatunk rólad?

Jelenleg a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola végzős diákja vagyok. Középiskolai tanulmányaimat Debrecenben, a Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatom. Szeretek úszni, futni, biciklizni és triatlonozni.

Számtalan futóversenyen, triatlonon álltál már rajthoz. Melyik, melyek a legemlékezetesebb versenyeid? Melyik sikeredre, sikereidre vagy a legbüszkébb? Mesélj egy kicsit egy ilyen versenyről?

Igazából minden verseny egyedi és emlékezetes, mindegyikre örömmel emlékszek vissza. A hangulat, az időjárás, a társaság, a pálya, a programok, a helyszín, az elért eredmény, vagy akár egy esés is emlékezetessé teheti a versenyt. Az eredményeim közül talán a 2015. 04. 26-án megrendezett Kaszó Duatlon Országos Bajnokságon elért 2. helyezésemre vagyok a legbüszkébb. Általában egy verseny többnapos. Ha az első nap nincs verseny, akkor délutánra odaérünk és elfoglaljuk a szállást. Ilyenkor egy kicsit megismerkedünk a verseny helyszínével, bejárjuk a pályát. Vacsora után korán lefekszünk, hogy kipihenjük magunkat.

Legtöbbször korán kelünk, reggelizést követően kimegyünk a versenyközpontba. Amikor lehet, bedepózunk, de addig is bíztatjuk a többieket. A rajt előtt 30-40 perccel elkezdünk melegíteni. Ha végeztünk a melegítéssel, megyünk a „check-in”-hez. A rajt előtt 2-3 perccel beállunk a rajtvonal mögé. A verseny közben mindenki törekszik a legjobbra és próbál taktikailag is a legjobb lenni. A versenyt követi egy rövid regenerálódás, majd mindenki azt csinál, amit akar. Az eredményhirdetést követően pedig hazaindulunk.

 dobigergo6dobigergo1

Segíts nekünk, mit jelent a „check-in” és hogyan táplálkozol egy verseny után? Miért fontos a verseny előtti bemelegítés?

A “check.in”-nél jelzed, hogy megérkeztél és elindulsz a versenyen. Táplálkozás szempontjábol nekem egy verseny nem más, mint a többi nap. A bemelegítés azért fontos, mert bemelegítem az izmaim, ezért nem húzodok meg, illetve nem a nulláról indulok el a rajtjelnél.

Ha választanod kellene a triatlon versenyszámai közül, melyik áll szívedhez a legközelebb?

Úgy gondolom, hogy hozzám legközelebb a kerékpározás áll. Azonban mindegyiket szeretni kell, mert ha már az egyiket nem szereted csinálni, akkor nincs is értelme az egésznek. Ugyanis, ha valaki nem szeret valamit, ahhoz nem is úgy áll hozzá. Ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjak nyújtani egy versenyen, mindenből a lehető legjobb formámat kell hoznom.

 dobigergo4dobigergo5

Megszámoltad-e már hány érmed van? Mennyi felkészülés, edzés volt a 2016-os esztendőben? Hány kilóméter futás, úszás, biciklizés?

Igazság szerint még nem számoltam meg az érmeimet, de annyit azért tudok, hogy sok van. Azonban ehhez sok felkészülés is kell, hiszen ki kell érdemelni. A tavalyi évben korcsoportot váltottam, így az edzések száma és a teljesített távok hossza is nőtt. Csak körülbelüli számokat tudok mondani, de olyan 1400 km futás, 1600 km kerékpározás és 750 km (30.000 hossz) úszás fért bele a tavalyi évbe.

Sportversenyek mellett tanulmányi versenyeken is rendszeresen részt veszel. Melyek a kedvenc tantárgyaid?

Valóban részt szoktam venni matematika versenyeken. Engem inkább a reáltantárgyak érdekelnek. Kedvenc tantárgyaim a matematika, a testnevelés és az informatika, de a többi tantárgyat is szeretem.

 dobigergo3dobigergo2

A sportra visszatérve, vannak-e példaképeid? Kik támogatnak a versenyzésben, kik segítenek egy-egy felkészülésben?

Valójában nincsenek példaképeim, de sokan inspirálnak. Legjobban a szüleim támogatnak, egy  felkészülésben is sokan segítenek. Itt említeném a szüleimet, a testvéremet Lilit, Gut Gábor Zarándot, Bisi Tamást, Kis Zoltán Gyulát és az edzőmet is.

Mivel töltöd a szabadidődet, ha éppen nem futsz, úszol vagy kerékpározol?

Igazság szerint nem sok szabadidőm marad, de ami megmarad, azt kikapcsolódásra, pihenésre és tanulásra használom.

Köszönöm, hogy válaszoltál kérdéseimre. Tanulmányaid folytatásához sok sikert és érmekben, dobogós helyezésekben gazdag, jó célba érkezést kívánunk!

You have no rights to post comments