artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 1. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos csirkeraguleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az alábbi interjúban megismerkedhetnek Tikászné Demeter Irénnel, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Eszterlánc Tagóvodájának vezetőjével.

 

 

 

Miért választottad élethivatásként az óvodapedagógusi pályát?

Az óvodapedagógusi pályára gyermekorom óta készültem, a pályaválasztásomban nagy szerepet játszott egykori óvó nénim, az ő szeretete, példamutatása nagy hatást gyakorolt rám. Már ekkor eldöntöttem, hogy óvó néni leszek, így általános iskolai tanulmányaimat befejezve felvételiztem az egykori Zalka Máté Szakközépiskolába, majd a Hajdúböszörményi Óvóképző Intézetben szereztem diplomát.

Mióta dolgozol óvodapedagógusként?

1982. július 20-án kezdtem el a munkát az akkori Vass Jenő úti óvodában, ahol jelenleg is dolgozom, immár 34 éve. 2015. szeptember 1-től tagintézmény vezetői feladatokat is ellátok.

Kiemelt fontosságúnak tartom az önmagunkkal szemben támasztott emberi, erkölcsi és szakmai igényességet, amelyet a környezetünk felé közvetítünk.

Arra törekszem, hogy minden cselekedetemet az empátia, nyitottság és a felelősségérzet hassa át.

Munkatársaimmal a bizalmon, a megbecsülésen alapuló, szakmai igényességre építő, fejlődésüket elváró, de azt támogató együttműködés kialakítását tartom fontosnak.

Tagóvoda vezetőként milyen célokat tűztél ki magadnak?

Célom, hogy a közeljövőben is magas színvonalú, gyermekközpontú szakmai munka folyjon a pedagógiai programunk alapján, derűs, harmonikus intézményi légkörben.

Bízom abban, hogy az emberi erőforrásokban rejlő lehetőségek kiaknázásával biztosított a kiegyensúlyozott működés, az eredményes pedagógiai munka. Törekszem a munkatársak tapasztalatainak, erejének összefogására, az eddig elért jó eredmények, a meglévő értékek, sikerek, hagyományok megtartása mellett új feladatokra, új célok, sikerek elérésére késztetni, segíteni a kollektívát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen tevékenységeket végeztél az utóbbi időben?

1998 óta mentori feladatokat látok el napjainkig. A Bessenyei György Szakközépiskola harmadéves oktatási szakmacsoport tanulói óvodánkban végzik szakmai gyakorlatukat. Rendszeresen tartok gyakorlati bemutatókat, illetve elméleti ismereteimmel segítem a diákokat.

1999-ben tevékenyen vettem részt saját nevelési programunk választásában, kidolgozásában, majd az évek során a jogszabályoknak megfelelő átdolgozásában.

2001 májusában kétnapos, országos szakmai konferenciát rendeztünk, irányításommal „Vásáros” dramatikus játékot mutattunk be a gyerekekkel.

2002 őszén óvodánk bekapcsolódott Comenius I. Intézményi Modell kiépítésében, így a team egyik tagja lettem, majd 2005-től a team vezetője.

2003-ban a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Karán Tanügyigazgatási, nevelési – oktatási, intézményi ismeretek szakirányon szakvizsgáztam.

2003-ban Jubileumi Évkönyvet jelentettünk meg az óvoda 120 éves évfordulója alkalmából, melybe két publikációt készítettem Óvodás emlékeim és Udvarunk korszerűsítése címmel.

2006 áprilisában nevelőtestületünk adott otthont az Országos Néphagyomány-őrző Óvodák VIII. Szakmai konferenciájának. Irányításommal egy keresztelős dramatikus játékot játszottunk el a gyerekekkel, „Berettyóban van egy hal” címmel.

2006-tól a Csillogó Gyermekszemek Alapítvány kuratóriumi tagja vagyok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008-tól napjainkig rendszeresen részt veszek szakmai akkreditált továbbképzéseken. Fontosnak tartom a módszertani megújulást, az életfogytig tartó tanulást.

Mivel töltöd szívesen szabadidődet?

Nagyon szeretek zenét hallgatni, olvasni, kirándulni a hegyekbe, férjemmel és a 22 éves fiammal. Feltölt az erdőből áradó nyugalom, a madárcsicsergés, a patak csobogása.

Milyen elképzeléseid vannak a jövőt illetően tagintézmény-vezetőként?

Célom, hogy az óvoda továbbra is zavartalanul működjön, mert ez a feltétele a nevelési produktum létrejöttének. Olyan értékeket szeretnék teremteni, ahol az igényesség, tolerancia, egymás elfogadása és tiszteletben tartása alapvető emberi magatartás. Meggyőződésem, hogy az egészséges, kreatív és boldog nemzedékek nevelésében az óvodában töltött gyermekéveknek meghatározó szerepe van és a pedagógushivatást az ebből származó felelősség tudatában kell gyakorolni. Legfőbb feladatomnak tekintem a tagintézmény gondozó-nevelő-fejlesztő munkájának segítését, fejlesztését, a magas színvonalú szakmai munka megvalósítását, a fenntarthatóság biztosítása, a szakmai módszertani önállóságunk megtartása és értékeink tisztelete mellet.

You have no rights to post comments