artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az alábbi interjúban megismerkedhetnek Szakállasné Körtvélyesi Anitával, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Tagóvodájának vezetőjével, aki 2016. január 1-je óta tölti be ezt a tisztséget.

 

 

 

Kérlek, röviden mesélj magadról!

Berettyóújfaluban születtem, jelenleg is itt élek a férjemmel, aki rendőr és a 12 éves kisfiúnkkal. A biharkeresztesi Bocskai István Gimnáziumban érettségiztem 1995-ben. 1998-ban felvételt nyertem a Wargha István Pedagógiai Főiskola óvodapedagógus szakára. 2001-ben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola hallgatója lettem, ahol könyvtár szakon diplomáztam le. Ezen kívül középfokú ügyintéző-titkári és gyógypedagógiai asszisztensi képesítéssel is rendelkezem.

Honnan indult az óvodapedagógusi pályafutásod?

Pályafutásomat óvodapedagógusként Gáborjánban, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Óvodában kezdtem 2000-ben. Ezután Berettyóújfaluban, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Tagóvodájában helyezkedtem el, ahol jelenleg is dolgozom, immár 4 éve. 2016. január 1-jétől tagintézmény vezetői feladatokat is ellátok.

Miért ezt a hivatást választottad?

1997-ben adminisztrátorként kezdtem el dolgozni különböző óvodákban. Ez idő alatt nagyon megtetszett az óvodai élet, az óvodapedagógusok munkája és gyermekszeretetemből adódóan úgy gondoltam, óvó néni leszek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen óvodai tevékenységekben, feladatokban vettél, illetve veszel részt?

Munkám során részt vettem az ének-zenei nevelés szakmai munkaközösség munkájában, majd a tehetségműhely munkacsoport tagja lettem. Számos előadáson, szakmai napon vettünk részt, ezáltal betekinthettünk egy-egy tehetségműhely gyakorlati munkájába is. Eközben feladatként szívesen vállaltam az OTP Bozsik program koordinátorának „szerepét”.

Szabadidődben mi a kedvenc időtöltésed, van-e hobbid?

Mindig fontos szerepet töltött be az életemben az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testedzés. Sokféle sportágat ki is próbáltam, ezek közül több éven át a tenisz és a szertorna volt kiemelkedő számomra. Jelenleg szabadidőmben futok és aerobicozom.

Nagyon szeretek zenét hallgatni, olvasni és természetesen a családommal kirándulni. Az aktív pihenés híve vagyok, általában a hegyekbe járunk szűkebb illetve bővebb (szüleimmel, testvéreinkkel és családjukkal) családommal kirándulni.

Milyen célokat tűztél ki magad elé, mint tagintézmény vezető?

Célom az óvoda hagyományait, értékeit megőrizve, új tartalmakkal kiegészítve hozzájárulni az intézmény eredményes működéséhez. A pedagógiai munka színvonalának megtartása és folyamatos fejlesztése. Az óvodai nevelés magas szintű megvalósítása, építve az óvoda meglévő értékeire. Lényeges számomra, hogy mindennap egy közös célért, a gyermekekért, a harmonikus, egészséges fejlődésükért dolgozzunk.

You have no rights to post comments