artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Tisztelt Szülők! Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet alapján 2020. május 25-től az óvodák és bölcsődék újra a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek.

1. A rendelkezés minden városi óvodát, tehát egyházi és önkormányzati fenntartásút egyaránt érint, így hétfőtől a bölcsőde és az óvodák a korábban megszokott rend szerint tartanak nyitva:

Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei tagintézménye: 6.30 – 17.00

Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde óvodai tagintézményei: 6.45 – 17.00

Szivárvány Református Óvoda: 6.45 – 16.45.

2. A bölcsőde és az óvodák augusztus 31-ig folyamatos nyitva tartással fogadják a gyermekeket, a jogszabály által megengedett legfeljebb két hetes zárva tartás időpontja várhatóan augusztusban lesz, a pontos dátumokról a későbbiekben tájékoztatást adunk.

3. A járványügyi megelőzés érdekében 2020. május 25-től az önkormányzati fenntartású bölcsődében és óvodákban az alábbi intézkedések kerülnek bevezetésre, melyek betartását illetően kérjük a szülők együttműködését:

  • A gyermeket az intézménybe kísérő, illetve onnan elhozó felnőtt az épületben tartózkodás során viseljen az orrot és szájat eltakaró eszközt (szájmaszk, sál, kendő).
  • A bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítő használatára kérjük az épületbe belépő felnőtteket.
  • 37 Celsius fok feletti testhőmérsékletű, hőemelkedéses, valamint lázas gyermeket – a korábbi szabályozásnak megfelelően - ne hozzanak az intézményekbe, a gyermekek testhőmérséklete digitális lázmérővel mérésre kerül az érkezéskor.

Az egyházi fenntartású Szivárvány Református Óvoda külön értesíti az érintett szülőket a náluk bevezetendő intézkedésekről

4. Étkeztetéssel kapcsolatos tudnivalók:

Aki a május 21-i óvodai/bölcsődei felmérésnél már nyilatkozott, hogy hozza gyermekét óvodába/bölcsődébe, annak újból nem szükséges megkeresnie a KÖSZI-t, az étkezési igényt az óvoda/bölcsőde továbbította a KÖSZI részére.

Aki jelen tájékoztató megjelenése után dönti el, hogy gyermeke újból megy óvodába/bölcsődébe, és hétfőn 9 óráig jelzi, a gyermeknek keddtől tudjuk biztosítani az étkezést.

Akik az otthonmaradás mellett döntenek, az önkormányzati fenntartású óvodákban/bölcsődében továbbra is lehetőség van az ebéd – saját ételhordóban történő – elvitelére. Kérjük, hogy legkésőbb az elvitel előtti nap 9 óráig jelezze a KÖSZI részére. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., valamint munkaidőben a 06-54-500-048 vagy a 06-30-368-4786 telefonszámokon.) Természetesen aki eddig is így vitte az ebédet, annak csak változás esetén kell jeleznie.

Ha valamilyen kérdés merül fel fentiekkel kapcsolatban az intézményvezetők készséggel állnak rendelkezésükre.

Berettyóújfalu, 2020. május 22.

Muraközi István

polgármester

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments