artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A HÓNAP PEDAGÓGUSÁNAK választották az országos szintű  Boldogságóra programban Vargáné Hari Krisztinát, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusát. (Fotó: boldogsagora.hu)

 

"Már első osztálytól arra neveljük kisdiákjainkat, hogy a kedvesség, nagylelkűség jó erény, legyenek segítőkészek" - írja Vargáné Hari Krisztina a boldogsagora.hu weboldalon, ahol inden hónap elején megválasztásra kerül a hónap pedagógusa, akit a feltöltött beszámolók alapján választanak ki. 

Krisztina beszámolt a kisdiákok decemberi "jócselekedeteiről, melynek következményeként erősödött a közösségben  az egymásra figyelés,  a segítőkészség, a kedvesség, a nagylelkűség. 

  • Bekapcsolódtak az iskola által szervezett cipősdoboz akcióba, ahol hátrányos helyzetben élő gyerekeknek adományozták oda saját játékaikat, féltve őrzött kedvenc tárgyaikat.
  • Az iskola karácsonyfájára az osztályuk is készített díszeket, amelyet közös éneklés keretében díszítettek fel.
  • Színjátszó csoportjuk műsort adott a Fényes-házban, ahol idős,beteg embereknek varázsolták szebbé az ünnepvárást, december 6-án pedig a Rákóczi tagóvodai kis óvodásit örvendeztették meg előadásukkal.
  • Ellátogattak a tűzoltóságra, hogy az osztály tanulói közelről is megismerjék ezen hivatást. Ők a mindennapjaink „hősei” , akik jó cselekedettükkel mentik meg emberek életét. Itt megtanulták, nem csak az életveszélyes, kimerítő, eget rengető cselekedetek minősülnek hőstetteknek, hanem minden pici törekvés, próbálkozás, erőfeszítés, amely emberibbé tesz bennünket másokkal szemben.
  • Decemberben több órát is ajándék készítésre fordítottak azért, hogy, kisdiákjaik is tudjanak meglepetést szerezni szüleiknek, testvéreiknek, nagyszüleiknek. Készítettek mécseset, gyertyát, képeslapot, angyalkát. Ezekkel a személyes tárgyakkal - melyet saját kis kezükkel készítettek -  nagy örömet okoztak szeretteiknek a fenyőfa alatt.

"Emlékezz! Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb legyen ez a világ." - zárta beszámolóját Vargáné Hari Krisztina. A teljes beszámoló IDE kattintva olvasható.

A pedagógusnak szeretettel gratulálunk, a Boldogságóra minden nagykövetének további jó munkát, szép sikereket kívánunk!

boldogsagora02boldogsagora03

boldogsagora04boldogsagora05

You have no rights to post comments