artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2019.október 4-8-ig tanulmányi kiránduláson vett részt a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola néhány jelenlegi és volt tanulója négy felnőtt kíséretében. - Baloghné Szigeti Juliánna szervező tanár írása

Repülővel utaztunk Budapestről oda-vissza. Nagy élmény volt már az indulás is, hisz egy tanulón kívül minden gyereknek ez volt az első repülőútja. Nagyon gazdag és élménydús programot valósítottunk meg. A hajnali géppel indultunk és éjszaka érkeztünk haza, így öt napot tölthettünk a brit fővárosban. Megérkezésünk is kalandos volt, mert a környezetvédők demonstrációja miatt a repülőtérről közel három óra hossza alatt értünk be a Viktória pályaudvarhoz, a központba. De nincs olyan kár, amiben haszon ne lenne, mert körbe vitt bennünket a busz a Westminster városrészben és a Cityben. A King's Cross metróállomáson kezdtük a „Harry Potter Shop at Platform 9 ¾”megtekintésével. Gyakorolták a gyerekek a vásárlást, közlekedést, az útvonal megtervezését, a tájékozódást és segítségkérést angolul a programok folyamán.

345

A Temze a hídból - A híd felnyitása - British Múzeumban

Ellátogattunk a Towerbe, a Tower hídba is fellifteztünk. Természetesen mindenkinek más-más rész tetszett jobban: a „Véres” Torony, a koronázási ékszerek vagy a hollók, nem beszélve a Tower őrség egyenruhájába öltözött idegenvezetőkről a „Yeomen”-ről. Óriási szerencsénk volt, mert azt is láttuk, amikor felnyitották a híd alsó szintjét. Nem hagytuk ki a „Borough Marketot sem, London legnagyobb piacát,a Temze déli partján. Jártunk a Természettudományi és a British Múzeumban. Óriási élmény volt a királyi testőrség őrségváltása a Buckingham palotánál. A Westminster Apátság, Piccadilly körtér és Trafalgar tér sem maradt ki.

12

A kórházi iskolában:  Janette Steel köszöntője, workshop, mozi - Dia a zenei bemutatóból

A legnagyobb élményt azonban az jelentette, hogy találkoztunk az Erasmus+ ”Sparks…a well being” című pályázatban velünk együtt résztvevő partnereinkkel. A Chelsea Community Hospital School a legnagyobb kórházi iskola az angol fővárosban, nyolc különböző helyen folyik a beteg gyerekek tanítása. Mi a Westminster városrészben működő központi iskolában voltunk. Janette Steel, az igazgatónő fogadott és köszöntött bennünket. Ezután bemutatkoztunk, power pointos quizt játszottunk, amit az angol gyerekek irányítottak. Bemutatták azt a felvételt is, amelyből megtudtuk, hogy a különböző egységekben gyógyuló gyerekek, hogyan tartják a „zene” nyelvén egymással a kapcsolatot. Aztán következtünk mi! A mozi termükben énekeltünk angolul, magyarul, tanítottunk egy-két tánclépést és néhány magyar kifejezést is. Finom pizza ebéddel zártuk a találkozót. Nehézszívvel búcsúztunk el tőlük, nem mindennapi élményben volt részünk. Nem hagyhatjuk ki az élménybeszámolónkból azt sem, hogy 5 nap alatt 70 000 lépést, + metró, + busz, + repülő, tettünk meg.

You have no rights to post comments