artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2019. május 29-én a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a Berettyóújfalui Tankerületi Központ által szervezett tankerületi pedagógusnapnak, ahol a tankerületi kitüntetések is átadásra kerültek. KÉPGALÉRIA

Kiss Tamás, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola pedagógusa köszöntötte Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, a megjelent igazgatókat, a meghívott pedagógusokat és minden kedves vendéget, majd röviden ismertette az ünnepi rendezvény előéletét és célját:

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ idén immár 3. alkalommal rendezi meg a pedagógusnapi ünnepséget, amelynek célja, hogy megjutalmazza azokat a munkatársakat, akik a mindennapos nevelői és oktatói munkán túl is olyan teljesítményeket tudnak felmutatni a tehetséggondozás, a hátránykompenzáció, közéleti szerepvállalás terén és évtizedeken átívelő vezetői karrierjük során, amellyel kiemelkedő módon hozzájárulnak iskolájuk, településük és a tankerület jó hírnevének megőrzéséhez és gyarapításához. Ezen kezdeményezés nyomán első alkalommal Esztár, másodikként Ebes, és idén, azaz a mai napon Berettyóújfalu és a több mint 100 éves múltra visszatekintő Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont e nemes kezdeményezésnek. Célunk a hozzáadott magasfokú érték jutalmazása mellett, a pedagógusok munkájának szélesebb körű elismerése, a helyi értékek bemutatása és tovább éltetése.

Tankerületi pedagógusnap 2019 012Tankerületi pedagógusnap 2019 013

Szepesi Petra 8.b osztályos tanuló szavalatát követően Muraközi István polgármester úr köszöntötte a megjelenteket, majd Kapornai Judit Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgató asszony köszöntő beszéde következett, mely az alábbiakban olvasható:

„Kedves Vendégeink!

Magam is nagy tisztelettel köszöntök minden meghívottat ünnepségünkön.

Június 1. vasárnapján a pedagógusokat ünnepeljük. Mivel már csak 2 hét van hátra a tanítási időből, ilyenkorra már tudjuk, érezzük azt, hogy mindenki fáradt, kimerült, gyermek, tanár egyaránt. Mindenki várja a hosszabb szünetet, jövő hét vége felé pedig elkezdik a táblákat a VAKÁCIÓ nagy betűi elfoglalni.

Ahogyan telnek az évek, azt érezzük, hogy egyre gyorsabban telik az idő, hiszen még csak most nyitottuk meg a tanévet, s azok a gyermekek, akik nemrég félve lépték át a középiskolák küszöbét már el is ballagtak, s érettségiznek. Tanítványainkra ránézve eszünkbe jut, hogy még csak most volt picike 1. osztályos, de máris felső tagozatos és nemsoká végez.

A tanárok sosem úgy érzik az idő múlását, mint mások. Hiszen általában mindig ugyanolyan korú gyermekek között mozognak, így szinte megáll az idő.

Tankerületi pedagógusnap 2019 003Tankerületi pedagógusnap 2019 015

A változások mégis nagyon jelen vannak. Gyermekeink már az informatika, a linkek, appok, instagram, messenger, facebook világában élnek. Ebben az információval túlzsúfolt világban egyre nehezebben képesek a tartós figyelemre, elmélyült gondolkodásra.

Mi, a középkorú, vagy idősebb generáció pedig igyekszünk felzárkózni az ő digitális tudásukhoz, hiszen ha nem tudunk az ő nyelvükön fordulni feléjük, nem leszünk eredményesek.

Ebben a helyzetben igen nehéz megvalósítanunk azt a célt, hogy kiművelt emberfőket neveljünk, oktassunk.

Ti mégis nagyszerűen helyt álltok. Hiszen a pedagógusok fő feladata ma is az, hogy a tanulókat a felnőtt korban megtanítsa boldogulni, s mellette alapvető műveltséget adjon. Büszkék lehetünk tanítványaink eredményeire, hiszen nagyon sokféle területen országosan jelentős eredményeket értek el nagyon sokan, innen a Keleti országrészből.

Ma az iskolai élet már nem csak abból áll, hogy reggel 8-kor becsengetéskor bemegy a tanár, megtartja az órát és készül a következőre. A tanítás mellett az iskola színes, tartalmas programokat szervez, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Emellett kirándulásokra, versenyre való felkészítésekre is szakítanak időt, s még sokáig sorolhatnám a feladatokat.

Tankerületi pedagógusnap 2019 019Tankerületi pedagógusnap 2019 016

Most talpon kell maradni, mert versenyezni kell a gyermekért. E közben persze mindenki erős kritikával illeti munkánkat, hiszen ma Magyarországon két dologhoz: a focihoz és a tanításhoz mindenki ért. A szülők számára legfontosabb a gyermek, ahogyan a mi számunkra is az, de éppen ezért kiemelt figyelemmel veszik górcső alá tevékenységünket. Életünk ezért mindennapos küzdelem. De ebben az évben is jól helyt álltunk, és ezt köszönöm a tankerületi központ minden igazgatójának, pedagógusának, munkatársának, támogatójának.

Vörösmarty Mihály ma is aktuális gondolataival szeretném megköszönni valamennyiőtök munkáját, s felhívni a figyelmet arra, hogy 1844-ben megfogalmazott sorai mennyi aktualitást hordoznak magukban ma is:

„Mi dolgunk a világon? küzdeni

Erőnk szerint a legnemesbekért.

Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.

Ha azt kivíttuk a mély sülyedésből

S a szellemharcok tiszta sugaránál

Olyan magasra tettük, mint lehet,

Mondhatjuk, térvén őseink porához:

Köszönjük élet! áldomásidat,

Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

Tankerületi pedagógusnap 2019 024Tankerületi pedagógusnap 2019 010

Az ünnepi beszédet követően a Bihari Alapfokú Művészeti Iskola tanítványait láthattuk és hallhattuk, név szerint Balog Alíz Boglárt és Frank Esztert, akik Mozart: duók című művét adták elő.  Felkészítő pedagógus: Herczegfalvi Zoltán

A Piruett Tánc Stúdió növendékei és versenyzői, kik szintén a József Attila Általános Iskola diákjai A tavirózsák című koreográfiával és volt tanítvány, Háló Csenge: Teszteredmény című szólójával mutatkoztak be. Koreográfus és felkészítő: Simonyi Kitty, nívódíjas táncpedagógus.

Tankerületi pedagógusnap 2019 026Tankerületi pedagógusnap 2019 033

A József Attila Általános Iskola énekkarának műsora következett: Elsőként Balog Zsuzsa, 4.a osztályos tanuló előadásában a Padlás musicalből a Fényév távolságra című dalt hallhattuk, majd Koncz Zsuzsa: Köszönöm című dalát adta elő az iskola énekkara. Vezényelt Némethné Kiss Marietta, ki egyben az énekkar szakmai munkájáért is felelős pedagógus.

A Bihari Alapfokú Művészeti iskola rézfúvós növendékei műsorukban előadták a Rézfúvós nagyparty, 17. századi toronyzenék című művet. Felkészítő pedagógus: Tóth Gyula

Tankerületi pedagógusnap 2019 053Tankerületi pedagógusnap 2019 048

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, az iskolaigazgatók javaslatára - pedagógusok részére „Az év pedagógusa” tankerületi kitüntetést adományoz. Az elismerés három kategóriában kerül kiosztásra. A díj – mely elismerő oklevélből, egy – a sajnálatos módon már néhai – Kurucz Imre berettyóújfalui szobrászművész által elkészített bronz plakettből, és ötvenezer forint pénzjutalomból áll – három kategóriában kerül kiosztásra a tantestületek megkérdezését követően, az iskola igazgatójának javaslatára:

  • kiemelkedő tehetséggondozó tevékenység, országos, szakmailag elismert versenyfelkészítésért és eredményért
  • a hátránykompenzáció terén végzett kimagasló pedagógiai munkáért
  • közéleti szerepvállalásért, pályázati tevékenységért, az iskola helyi és országos elismertségéért végzett tevékenységéért

A díj elbírálását a tanügyi referensekből és a tankerületi igazgatóból álló független szakmai testület végzi. A díjazás módja: A tanév végén tankerületi szintű pedagógusnap alkalmával, mely évente változó helyszínen kerül megrendezésre.

„Az év pedagógusa” tankerületi kitüntetések átadása következett. A kitüntetéseket Kapornai Judit tankerületi igazgató asszony és Muraközi István polgármester úr adták át.

 A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, 2019. május 29-én, pedagógusok részére meghirdetésre került „Az év pedagógusa” címmel „Kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységért” kategóriában, Krucsó Zoltán részére tankerületi kitüntetést adományozott.

Krucsó Zoltán művésztanár, a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetője.

A művészeti iskola vezetőjeként olyan újításokat kezdeményezett, melyeknek célja a derecskei gyerekek minél több élményhez juttatása. A Derecskei Zenei Esték művészeti vezetőjeként programjának középpontjában a város komolyzenei életének népszerűsítése áll. Célközönségük az ifjúság, ezzel is segítve a művészeti iskola beiskolázását.

A Derecske Művészeti Alapoktatásáért Alapítvány kuratóriumának elnöki tisztét látja el, céljuk a művészeti nevelésben részt vevő tanulók tehetségének kibontakoztatása.

Az ezredfordulón indította útjára a regionális Kürtös találkozót, amely mára három megyére kiterjedő elismert szakmai rendezvénnyé nőtte ki magát.

A művészeti iskola szakmai munkájának, felkészültségének elismeréseként a „Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény” címet kapta meg 2007-ben.

2006-tól részt vett a derecskei Tanodai programban, ahol a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek zenei alapképzést biztosított.

2009-ben elvállalta egy autista iskolakezdő tanuló zenei oktatását. Elismert szinten teljesítő, hangversenyeken szerepeltethető növendéket tudott nevelni belőle.

Az „Év hangszeres növendéke” tanulmányi versenyeken minden évben a díjazottak között vannak tanítványai, kürtös növendékei pedig 6 alkalommal nyerték el a Vándorkupát.

2016-ban Derecske Városért kitüntetést kapott a város kulturális, zenei programjaiért, a derecskei zenei oktatásért és művészeti nevelésért végzett áldozatos tevékenységéért.

Tankerületi pedagógusnap 2019 057Tankerületi pedagógusnap 2019 060

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, 2019. május 29-én, pedagógusok részére meghirdetésre került „Az év pedagógusa” címmel „Közéleti szerepvállalás” kategóriában, Bárány Zsolt részére tankerületi kitüntetést adományozott.

Bárány Zsolt vegyész és kémia szakos középiskolai tanár. 2003 és 2016 között a Debreceni Szakképző Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának és jogelődjének, 2016. március 1-től a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumnak a pedagógusa.

Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, nem csak helyi, hanem megyei és országos szinten is elismerik tevékenységét. Szervezi, irányítja a Hőgyes Endre Gimnáziumban működő Öveges labor munkáját. Ez a program nagyban hozzájárul a természettudományos tagozat és a tehetséggondozó osztály szakmai fejlődéséhez, sikeréhez.

Kezdeményezője volt a természettudományos tagozat megújításának, a felfedező természettudományok tagozat helyi tantervének kidolgozását is ő irányította.

Évek óta emelt szintű vizsgáztatást végez az Oktatási Hivatal szervezésében. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia – Kémia Oktatási Bizottságának. Az Oktatás 2030 program keretében – az új NAT kidolgozásába aktívan bekapcsolódik, az új tantervi keretek kialakításában szakmai feladatokat vállalt és végez.

Tudományos fejlődése érdekében, a phd-fokozat megszerzésére irányuló tevékenységet végez.

Aktív közreműködője az intézményi innovációnak, számos pályázatban annak megírójaként, vagy megvalósítójaként vállalt/vállal szerepet. Keresi és javasolja az intézményvezetés számára azokat a pályázatokat, melyek hozzájárulnak a gimnázium szakmai fejlődéséhez. Ennek köszönhetően csatlakoztak az NI mentorprogramhoz, és részt vettek a TUDOK konferencia szervezésében, kitartó és színvonalas szakmai munkájuk eredményeként ebben az évben már több TUDOK döntősük is volt.

Tankerületi pedagógusnap 2019 063Tankerületi pedagógusnap 2019 064

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, 2019. május 29-én, pedagógusok részére meghirdetésre került „Az év pedagógusa” címmel „Közéleti szerepvállalás” kategóriában, Herczeghné Balázsi Róza Gyöngyi részére tankerületi kitüntetést adományozott.

Herczeghné Balázsi Róza Gyöngyi pedagógiai pályáját a valamikori Berettyóújfalui 2. számú Általános Iskolában kezdte, 1984-ben. Azóta is itt – a már új nevet viselő – Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozik. Az elmúlt 35 év során bebizonyította, hogy kiváló szakmai tudással rendelkezik. Őszinte, gyermekszerető pedagógus.

Szakmai tevékenységére az elhivatottság, a gazdag módszertani kultúra, az innováció, a jó szervező- és kezdeményező készség és a kitartó munkabírás jellemző.

Nagy hangsúlyt fektet munkája során a tanulók differenciálására, tehetséggondozására, a sport és a német nyelv megszerettetése mellett, az egészséges életmód kialakítására. Diákjai szívesen dolgoznak vele, mind tanórán és tanítási órán kívüli foglalkozásokon, továbbá munkáját elismerik.

Osztályfőnökként, kísérőtanárként immár negyedik alkalommal vesz részt a „Határtalanul” program sikeres lebonyolításában. Az iskolai élet mindennapjaiba, és az iskolán kívüli sporttevékenységekbe egyaránt aktívan szervezi be a tanulókat. A lelkiismeretes munka egyik eredménye, hogy évtizedek óta képviseli tanítványaival városunkat a megyei és az országos versenyek döntőjében.

A sport terén végzett munkája mellett a tanulmányi versenyekre is eredményesen készíti fel diákjait. Egyik fő szervezője iskolánk Tankerületi szintű idegen nyelvi versenyének. Kiváló kapcsolatot ápol városunk különböző sportszakosztályainak edzőivel.

Bátorítja tanítványait annak érdekében, hogy érdeklődési körüknek megfelelő sportágat választva, hasznosan töltsék el szabad idejüket, ami egyben hozzájárul az egészséges életmód kialakításához, illetve megőrzéséhez. Tanórákon és diáksportköri foglalkozások keretében felső tagozatos tanulókat készít fel eredményesen sportversenyekre. Ezt bizonyítja, hogy tanítványai nagyon jó helyezéseket érnek el a versenyeken.

Tankerületi pedagógusnap 2019 066Tankerületi pedagógusnap 2019 067

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ, 2019. május 29-én, pedagógusok részére meghirdetésre került „Az év pedagógusa” címmel „A hátránykompenzáció terén végzett kimagasló pedagógia munkájáért” kategóriában, Nagyné Nagy Marianna részére tankerületi kitüntetést adományozott.

Nagyné Nagy Marianna 1985 óta dolgozik a Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskolában tanítóként és fejlesztőpedagógusként, számos pozíciót betöltött az elmúlt évek során, jelenleg az alsó tagozatos munkaközösség vezetője.

Szakmai munkájában alapos, körültekintő, az új iránt nyitott. Különösen nagy gondot fordít a lemaradók segítésére, a lassabban haladók felzárkóztatására. Szívesen és sikeresen alkalmazza a kooperatív technikákat, saját készítésű szemléltető eszközökkel teszi színesebbé óráit.

A tankerületi mérés-értékelés elkötelezett támogatója, a kiadott fejlesztőanyagokat óráiba beépíti vagy önálló elemként is használja. Évek óta egyik szervezője az alsó tagozatos, „Szülőföldem Biharország” határon átnyúló honismereti versenyünknek. Versenyezteti tanítványait, velük rajz-, mese és prózamondó, illetve szavalóversenyeken vesz részt, sport- és ügyességi vetélkedőket szervez, iskolai műsorokra készíti fel diákjait. Szervezett erdei iskolát, részt vett pályázatok megírásában, lebonyolításában. Iskolai és művelődési házas szakkörökben tevékenykedett, az Erzsébet-táborokban is dolgozik a hátránykompenzálás területén.

Mindezekkel célja, hogy a tanítványait eljuttassa lehetőségeik maximumára, hogy jól felkészüljenek az adott évfolyam követelményeiből, és olyan alapot adjon nekik, amelyre később is tudnak építeni.

Fontos számára a folyamatos önképzés, az új módszerek, technikák megismerése, alkalmazása. Az útkeresés tanítványai minél sokoldalúbb fejlesztése érdekében történik. Ezért számos tanfolyamon, továbbképzésen, konferencián vett részt az évek során, általános iskolai tanító diplomája mellett fejlesztőpedagógus oklevelet szerzett.

Tagja az EFOP 3.1.5. „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című pályázat keretében működő, intézményfejlesztési mikrocsoportnak. Számos pályázati tevékenység megvalósítója, az INSCHOOL fejlesztő team tagjaként hozzájárul az iskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű tanulók minél szélesebb körű felzárkóztatásához.

Munkájára, ötleteire, jobbító szándékú kritikájára, javaslataira számíthat az intézményvezetés. Tapasztalataira, segítő támogatására a kollégái is számíthatnak.

Tanítványaival, azok szüleivel jó kapcsolatot ápol, folyamatosan tájékozódik és tájékoztatja őket az aktuális eseményekről, tudnivalókról.

Tankerületi pedagógusnap 2019 072Tankerületi pedagógusnap 2019 073

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ kitüntetésekről szóló szabályzata úgy rendelkezik, hogy a nyugdíjba vonuló igazgatók számára emlékplakettet adományoz. Ebben az évben emlékplakettet kapott Petrucz Jánosné.

Petrucz Jánosné a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulója, tanára, majd igazgatója volt.

Petrucz Jánosné pályaválasztása, a tanári hivatás iránti elkötelezettsége fiatalabb évekig nyúlik vissza. Édesanyja is pedagógus és igazgató volt, számára az ő tevékenysége volt a példa.

Tanulmányait célirányosan az óvónőképző szakközépiskolában kezdte, majd a tanító és tanárképzőben folytatta. Pályáját abban az iskolában kezdhette meg pedagógusként, ahol diákként tanult. Az iskola vezetése szakmai fejlődését, előmenetelét támogatta.

Igazgatói pályázatát 1996-ban nyújtotta be kollégái biztatására, melyet elnyert. Vezetői munkájában az vezérelte, hogy segítse kollégái szakmai fejlődését, megújulását, a diákok számára megteremtse az ideális feltételeket a tanuláshoz.

Az iskola tanulóinak számából és összetételéből kiindulva készítette el iskolája Pedagógiai Programját, reflektálva a helyi igényekre és sajátosságokra. Ennek alapján kiemelt fontosságúnak tartotta az eltérő szociokulturális környezetből érkező tanulók esélyegyenlőségének biztosítását. Az esélyegyenlőség megteremtését szolgálta az az iskolabővítési pályázata és az IKT eszközök beszerzését célzó sikeres pályázata, mely elősegíti a kiemelten tehetséges gyermekekkel való egyéni és csoportos foglalkozásokat, a tanulók versenyre, pályázatokra való felkészítését, melyet ő hon- és népismeret, valamint történelem tantárgyból végzett. Évente készítette diákjait az országos történelem szaktárgyi versenyekre, tanítványai több alkalommal értek el megyei 2. és több 3. helyezés.

Iskolája minden osztályában, az ő kezdeményezésére integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés folyik. A programok megvalósításában részt vett, mint pedagógus: fejlesztő- és tehetséggondozó foglalkozások tartásával, tanulók mentorálásával, mint intézményvezető: a pályázatok megírásával, a megvalósítás koordinálásával, a munkacsoportok irányításával.

Pedagógiai munkája során a tanórákra való felkészülésnél arra törekedett, hogy a tanulás élménnyé váljon, a tanulók önállóan szerezzenek ismereteket. Napi munkája során alkalmazta a modern pedagógiai módszereket, támaszkodott a digitális információkra, rendszeresen alkalmazta az IKT eszközöket.

Fáradhatatlan, tudását, ismereteit folyamatosan gyarapította. Szakmai munkáját az odaadás, a következetesség, az elhivatottság, a gyermekek iránti szeretet jellemezte. Tartalmasabb és eredményesebb munkára ösztönözte kollégáit, tanítványait.  2014 óta szakmai tudását mesterpedagógusként, mint szakértő-tanfelügyelő az iskola keretein kívül széles körben alkalmazza, osztja meg másokkal.

Tankerületi pedagógusnap 2019 078Tankerületi pedagógusnap 2019 080

Ugyancsak ebben az évben kapott emlékplakettet Vályiné Pápai Róza Viola

Pedagógusi pályáját 1979-ben kezdte Esztárban, képesítés nélküli nevelőként.

Az akkori 2. Sz. Általános Iskolában 1983. szeptember 1-jén állt munkába, ahol alsó tagozatos gyerekeket tanított. Munkáját a szakmai igényesség, a gyermekek iránti szeretet, a lelkesedés jellemezte.

Tanítói diplomájának megszerzése után általános iskolai magyar szakos tanári képesítést is szerzett, és végzettségének megfelelően a felső tagozaton folytatta magas színvonalú szakmai munkáját.

A változó elvárásoknak való megfelelés érdekében továbbképzések sorát végezte el, mely a tehetséggondozás, a felzárkóztatás, a digitális kompetencia fejlesztésének, a tanulók megismerési technikájának terén segítette.

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskolában töltött három és fél évtizedet tartalmas és színvonalas munkával.  A közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga megszerzése után pályázta meg a Létavértesi Irinyi János Általános Iskola vezetését, melyet a nevelőtestület és az akkori képviselőtestület is 100%-ban támogatott.

2005. augusztus 1-je óta az iskola igazgatója, az intézmény fejlesztését-fejlődését szívügyének tartja megválasztása óta.

Vezetése alatt az intézmény tárgyi feltételeinek, informatikai infrastruktúrájának fejlesztése mellett, nagy hangsúlyt fektetett a pedagógusok módszertani kultúrájának színesítésére, megújítására.

Mesterpedagógusi minőségében is magas színvonalon segítette kollegáit.

Vezetőként is empatikus magatartást tanúsított a gyermekekkel és családjaikkal, az intézmény partnereivel korrekt munkakapcsolatot ápolt.

Kiemelt fontossággal kezelte az Irinyi emlékek ápolását, az Irinyi Kiállítóterem és az Irinyi Arborétum népszerűsítését.  Számtalan tv-műsorban, újságcikkben népszerűsítette Irinyi János munkásságát.

Jó szervezőkészsége, hatalmas munkabírása a 12 éve végzett képviselői munkájára is jellemző, melyet intézménye és a városrész fejlesztésének-fejlődésének szolgálatába állít, és ezzel a településrész kulturális életét is fellendítette.

Nevéhez kapcsolódik a „Létavértes Gyermekeiért” cím megalapítása, melyet minden évben Létavértes Város Önkormányzata adományoz a Pedagógus napi ünnepségen, Létavértes közoktatási dolgozóinak, a kimagasló pedagógiai munkáért.

Tankerületi pedagógusnap 2019 081Tankerületi pedagógusnap 2019 083

A kitüntetések átadása után a Bajnóca Néptánc Egyesület képviseletében a József Attila Általános Iskola diákjai és partnereik Bihari táncokat adtak elő. Felkészítő pedagógus Turzó Renáta.

Sok szeretettel gratulálunk a kitüntetetteknek! Munkájukhoz továbbra is sok türelmet, kitartást és jó egészséget kívánunk!

A rendezvény zárásaként a vendégek ünnepi ebédre voltak hivatalosak, a finom és házias ételei révén méltán híres derecskei Almavirág étterembe.

Tankerületi pedagógusnap 2019 092Tankerületi pedagógusnap 2019 089

You have no rights to post comments