artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

19. tanévét zárja idén júniusban az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola, a ma megnyílt zárókiállítással búcsúznak a tanévtől a berettyóújfalui tanítványok, amely egyben egy projektet is magában foglal, 'Anya csak egy van" címmel. KÉPGALÉRIA

Az anyáról, az anyai szeretről, az anya-gyerek kapcsolatáról szól az a pályázat, melynek segítségével a Makk Kálmán Mozi galériájában ma megnyílt kiállítás képei megvalósulhattak - tudtuk meg Török Zitától, az Igazgyöngy Művészeti Iskola igazgatóhelyettesétől.  - Kooperatív technikával készült csoportos alkotásokat láthatunk, vannak olyan képek amelyeket 2-3 tanuló készített, de vannak olyanok is, amelyeken 8-10 fős csoportok dogoztak. Ez a fajta alkotótevékenység hosszabb időt vesz igénybe, kis túlzással azt mondhatom, hogy minden berettyóújfalui tanulónk munkája benne van ebben a kiállításban.

Anya csak egy van   kiállításmegnyitó 09

Váradi Sándorné pedagógus nyitóbeszédében röviden ismertette az Igazgyöngy Alapítvány és az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola történetét, működését. Elmondta, az iskola igazgatója és szakmai vezetője L. Ritók Nóra, aki magas szakmai felkészülséggel irányítja az iskolát, elkötelezettje a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásának és integrálásának. Áldozatos munkáját több díjjal is elismerték, legutóbb, 2018-ban megkapta a Prima Primissima közönségdíját. Az alapítvány csapatának fő tevékenysége a tehetséggondozás és személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre.

Anya csak egy van   kiállításmegnyitó 16

Az iskola a régió 6 településén végez művészeti nevelő munkát, tanévenként 600 körüli létszámú tanulóval dolgoznak, akiknek 70 százaléka hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, zömében roma származású. Módszertanuk az úgynevezett hármas fókuszú vizuális nevelés, amely magában foglalja a a gyeremekközpontú vizuális nevelést, a hátránykompenzációt és a kompetenciafejlesztést. A módszer sikerességéről a hazai és nemzetközi rajzversenyeken elért eredmények tanúskodnak, az igazgyöngyök évente 500 díjnál is többet nyernek. Ezen felül számos szakmai kiadvány, konferencia, előadás, szakmai műhely igazolja a a módszer eredményességét.

A megnyitón közreműködött a Körömvirág együttes.

Anya csak egy van   kiállításmegnyitó 27

You have no rights to post comments