artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2019. május 7-én, a kora reggeli órákban indult útjára a Határtalanul pályázat keretein belül, 2 236750 Ft pályázati támogatás elnyerése után ötven hetedik osztályos tanuló, valamint négy pedagógus a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolából, hogy a meseszép Erdély egyik méltán híres ékkövének tartott Csiki medencében, és környékén eltöltsön négy felejthetetlen napot. - Herczegh Barna projektvezető beszámolója KÉPGALÉRIA

Közhely, de igaz, hogy a Trianonban elcsatolt országrészek még most, a XXI. században is nagyszerű élményt nyújtanak az ide látogató anyaországi magyaroknak, amit szavakkal leírni lehetetlen. A páratlan szépségű táj, és vendéglátóink kedvessége felejthetetlen élményekhez juttatták a csoportot.

Ez a négy nap olyan pozitív megerősítést jelentett mindannyiuk számára magyarságuk, önazonosságuk tekintetében, amely talán egy életre elkíséri őket.

Utazásaik során Berettyóújfalutól Gyimesbükkig, Korondon át a Békás szorosig, Parajdon és Csíksomlyón számtalan élménnyel gazdagodtak tanulóink.

A Kálvária-domb, a Gyilkos tó és a Békás szoros bejárásával mindannyian örömmel nyugtázhatták, hogy továbbra is a természet szerelmesei.

Határtalanul 2019 10Határtalanul 2019 11

Parajdon a sóbánya lélegzetelállító mélységével nyűgözte le a tanulókat. Farkaslakán és Szejkefürdőn megemlékeztünk magyarságunk jeles képviselőiről, Tamási Áronról és Orbán Balázsról. Madéfalván rendhagyó történelemóra keretein belül a székely vértanúkra emlékeztek tanulóink.

Különleges élmény volt a Csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola hasonló korú tanulóival való találkozás. Az intézmények kölcsönös bemutatása után jó hangulatú kosárlabda és futballmeccseket játszottak a tanulók. Ebből a találkozóból mostanra barátságok is születtek.

Mindezek mellett természetesen meg kell említeni vendéglátóik figyelmességét, türelmét, a gondoskodást, a kiváló, magyaros ételeket.

Feltöltődve, fáradtan, de mégis kipihenten érkeztek haza Berettyóújfaluba május 10-én, a testvéreik, szülők, barátok nagy örömére.

Nehéz lenne egy csokorba szedni, hogy mi minden történt még velük, ám egy biztos: ha tehetnék, akár már holnap újra útnak erednének.

Határtalanul 2019 40Határtalanul 2019 51

You have no rights to post comments