artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az évnyitó és az osztályfőnöki órák után megkezdődött a verébavató. Az újdonsült osztályok megkapták az állomásokat és az osztályfőnökeik segítségével jutottak el azokhoz a főverebekhez, akik az állomásokra voltak beosztva. KÉPGALÉRIA

Az első feladatban rizsszemeket kellett számolniuk és beletenniük egy pohárba, szemenként. Erre a feladatra a diákoknak egy perc állt a rendelkezésükre.

A második feladat hasonló volt, mint a verébtáborban, amikor a labdákat egymás nadrágján juttatták át. Ebben a feladatban azonban két sorban álltak a diákok és így kellett osztályonként a lehető legrövidebb idő alatt végigjuttatni a sorban álló diákok pólójában a labdát.

Verébavató az Aranyban 2017 01Verébavató az Aranyban 2017 02

A harmadik állomáson három darab teniszlabdával kellett ledobniuk annyi poharat, amennyit tudtak egy perc leforgása alatt. Ebben a feladatban az osztálytársaknak egymás segítségét vették igénybe és vissza kellett juttatni a labdát a dobójuknak.

A negyedik állomáson volt talán a legérdekesebb feladat. Itt a diákoknak egy perc alatt, kéz nélkül, csak a szájukkal halásztak ki almákat egy vízzel teli lavórból.

Verébavató az Aranyban 2017 05Verébavató az Aranyban 2017 07

Miután az összes állomást megjárták, a díszudvaron gyülekeztek. Ott az osztályokból kiválasztottak egy-egy embert és kaptak fejenként egy kis lufit, ami elfért a kezükben. Ezután a főverebek kérdéseket tettek fel, a verebek pedig csak úgy válaszolhattak, ha kidurrantották a lufit a fejükön. Egy helyes válasz egy pontot ért. Ezt a feladatot két fordulóban teljesítették.

Verébavató az Aranyban 2017 12Verébavató az Aranyban 2017 29

A következő az avató legjobban várt pillanata volt, ugyanis eljött az eskütétel ideje. A verebek felesküdtek, hogy segítik a főverebeket, akár táskacipelésről, vagy vállmasszírozásról legyen is szó. A másik várva várt esemény a Macarena tánc előadása volt. Előtte a főverebek bemutatták, mit is kell csinálni. A tánc előadása után az osztályfőnökök kiosztották a gimnázium címeres sáljait a lányoknak és nyakkendőit a fiúknak. Végezetül eredményt hirdettek, a nyeremény egy torta volt a legtöbb pontot elért csapatnak.

You have no rights to post comments