artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Arany János Gimnázium által szervezett idei verébtáborban összesen 110 résztvevő volt: 48 veréb, 28 főveréb és 34 olyan veréb, akik a helyszínen jelentkeztek. Összesen 10 csoportba osztották be őket. KÉPGALÉRIA

Első nap

Az első napon a verebek reggel 8 órától jelentkezhettek be és pakolhattak le a hálóhelyeken a főverebeik segítségével. Ezután egy kisebb bemutató volt az iskola laborjában, illetve nyelvszakos tanáraink tartottak bemutatót a leendő elsősöknek. Egy rövid tájékoztató után kezdődött a tábor.

Miután elmondták a fontos információkat és szabályokat, kezdetét vette egy kis pihenő, majd délben elindultak ebédelni. Az ebéd után az iskola bemutatása következett, ahol a csoportok a főverebeik kíséretében nézték meg alaposan az iskolát. Ezek után eljött az idő a vetélkedőre, ahol a résztvevők az ügyességüket és a tudásukat mérhették össze. Tíz feladatot kellet megoldaniuk időre. A diákok zászlót tervezhettek, dalokat kellett felismerniük, pingpong labdával és ütővel kellett dekázniuk.

Délután 5 órától már osztályokra bontva, a leendő kilencedikesek osztályfőnökeikkel ismerkedtek. Estére táncházat szerveztek, ahol a Bajnóca Néptáncegyüttes lépett fel és táncoltatta meg a verebeket. Az este folyamán kincskeresés is volt, ahol rejtvények segítségével jutottak el egyik helyszínről a másikra. Azok a csapatok, amelyek végeztek, körbeülhették a tábortüzet az iskola udvarán.

Verébtábor az Aranyban 17Verébtábor az Aranyban 15

Második nap

A második napon az ébresztés után reggeli torna következett, amit a főverebek vezényeltek le. A reggeli elfogyasztása és egy órányi pihenő után a táborozók elindultak a Bihari Múzeumhoz, ahol a csapatoknak teszteket kellett kitölteniük különböző helyszíneken.

Miután megebédeltek, a testnevelő tanárokkal szerveztek kötélhúzást a strand röplabda pályáján. A verseny végeztével a diákok és a főverebek egyaránt fürödhettek és sportolhattak a fürdő területén. Akadtak, akik pihentek és voltak, akik röplabdáztak a testnevelő tanárokkal, vagy pingpongoztak.

Vacsora előtt a Népliget melletti erdőben számháborús csata folyt, amiben két módon lehetett nyerni. Az első lehetőség, hogy kiejtjük az ellenfél csapatának tagjait, a második pedig, hogy megtaláljuk az ellenfél úgynevezett trófeáját. Miután a programoktól fáradtan visszatértek a gimnáziumba vacsorázni, a főverebek pedig előkészültek a discora, ami késő estig tartott.

Verébtábor az Aranyban 06Verébtábor az Aranyban 13

Harmadik nap

A reggeli ébresztő és rendrakás után néhány főveréb segítségével megtanították a verebeknek azt a táncot, amit a verébavatón kell előadniuk a gimiseknek. Reggeli után az iskola előtt gyülekeztek a verebek és ötvenen elmentek egy városnéző kisvonatozásra két tanár kíséretében. Ezalatt a főverebek elvonultak és értékelték a táborozókat.

Miután a verebek visszajöttek, a főverebek és segítőik is elmentek egy kisvonatozásra. A vonatozás után a diákok összegyűltek az iskola aulájában és amíg a főverebek a csapatok pontjait számolták össze, addig a verebek értékelték a tábort. A tábor értékelése után a főverebek kiosztották a legaktívabb, leglustább, legszebb, legviccesebb, a legbecsületesebb, és a legsunyibbnak járó titulust. A helyezések kihirdetése után eljött a könnyes búcsú ideje. Ezzel zárult az Arany János gimnázium idei verébtábora.

A szervezők remélik, hogy jövőre is legalább ennyi résztvevő lesz.

Verébtábor az Aranyban 01Verébtábor az Aranyban 24

You have no rights to post comments