artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 21

2016. szeptember 9-én a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola felsősei közül 18 tanuló Kovács Zoltánné és Bukusné Tóth Lívia pedagógusok vezetésével kerékpártúrán vettek részt. Az úti cél a határ menti kapcsolatok ápolásának jegyében a Pecze-parti Párizs, Nagyvárad volt. - Kovács Zoltánné és Bukusné Tóth Lívia beszámolója

 

A lelkes kis csapathoz csatlakozott iskolánk volt diákja, Szathmári Orsi; intézményünk két adminisztrátora, Körtvélyesi Henrietta és Noveczki Szabina és a Bihari Természetbarát Egyesület részéről Nagy Sándor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyvárad központját a természeti szépségekben bővelkedő Körös menti kerékpárúton közelítettük meg, ahol vadkacsákat és hattyúkat is láthattunk. A bicikliket egy helyi iskolában hagyva, gyalogosan, az Ady Líceum egyik tanárnőjének segítségével tekintettük meg a város magyar vonatkozású emlékeit; a Szent László templomot, a Szent László teret, a Fekete Sas palotát, az Ady emlékmúzeumot, a Szigligeti Színházat és Ady kedvenc kávéházát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megtettünk majdnem 90 kilométert! A gyerekek kitűnően helyt álltak, és alig várják, hogy megszervezzük számukra a következő kerékpártúrát.

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments