artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Magyar Hospice Alapítvány, a Nárcisz Alapítvány és a Debreceni Tankerület által immár 8. éve életre hívott Nárcisz futófesztiválhoz a Berettyóújfalui Tankerület idén is csatlakozott. 2016. április 7-én a város általános iskolás diákjai futottak a BUSE pályán, felhívva ezzel a figyelmet az emberi méltóság fontosságára.

 

A rendezvényen részt vett Porkoláb Gyöngyi szervező, Vitányi István országgyűlési képviselő, Pappné Gyulai Katalin a Debreceni Tankerület igazgatója, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, Bónácz János alpolgármester illetve Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója.

Debrecenben kilenc éve, 17 oktatási és nevelési intézmény részvételével, közösen kidolgozott mentális, szemléletformáló program működik „Méltóság mezeje program” néven. Célja a gyerekek és szüleik körében a gondoskodásra való nevelés, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzés szélesebb körű társadalmi elfogadása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek mentén számos rendezvény és képzés mellett immár 8. alkalommal került megrendezésre a Nárcisz futófesztivál, amelyhez az idei évben is csatlakozott Hajdú-Bihar megye több oktatási és kulturális intézménye, így a Berettyóújfalui Tankerület szervezésében városunk általános iskolái is.

You have no rights to post comments