artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2014 őszén a Bessenyei György Szakközépiskolában megrendezett szakmai tájékoztatóján hívta fel a figyelmünket arra, hogy bizonyos szakmákban országszerte hiány mutatkozik. (Ezek megyénkben: eladó, elektromechanikai műszerész, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, gyártósori gépbeállító, hegesztő, húsipari termékgyártó, ipari gépész, kertész, mezőgazdasági gépész, szociális gondozó és ápoló, villanyszerelő.) - Karancsi Beáta osztályfőnök beszámolója

Nagyon fontosnak tartják ezért, hogy hazánkban olyan jól képzett szakemberek végezzenek az iskolákban, akik el is tudnak helyezkedni a szakmájukban.

Ehhez azonban az szükséges, hogy a diákok időben tájékoztatást kapjanak a rendelkezésre álló lehetőségekről.

Iskolánk két hetedikes osztálya számára 2015 januárjában tartottak diabemutatóval egybekötött előadást a szülők és gyerekek részére a hazai és megyei szakképzésről, annak jövőbeli megújításáról. Ez az átalakítás érinteni fogja a szakiskolák rendszerét, olyan szakgimnáziumok és szakközépiskolák jönnek létre, ahol lehetőség van érettségit és szakmát is szerezni.

Június 22-én és 25-én a Kamara által szervezett szakmai kiránduláson vettek részt tanulóink azzal a céllal, hogy megismerjék azokat a foglalkozásokat, melyekkel a jövőben lehetőségük lesz sikeresen elhelyezkedni. Az utazáshoz Németh Petra személyében kísérőt, buszt és ellátást is biztosítottak.

 

 

 

 

 

 

 

Első nap délelőtt a német tulajdonban lévő FAG céget látogattuk meg, mely világszínvonalon álló minőségű, nagy értékű csapágyakat, vezetékeket és motorelemeket fejleszt és gyárt. Az üzemlátogatás után diákjaink a tanműhelyekben a gyakorlatban is kipróbálhattak egy-egy munkafolyamatot. Több csoportba osztva a gyár munkatársainak vezetésével, ottani tanulók segítségével esztergálhattak, hegeszthettek, szerelhettek, áramkört készíthettek.

Délután a szintén német központú IT Services Hungary Kft.- nél voltunk, ami informatikai rendszerekkel, szoftverek, vállalati informatikai biztonsági rendszerek kifejlesztésével foglalkozik. Kiemelték, hogy alapvető elvárás náluk az idegen nyelvtudás. Itt a diákok kisfilmek segítségével ismerhették meg a cég profilját, az ott zajló munkafolyamatokat. Vetélkedőt szerveztek számukra, melynek során csoportokban dolgozva kellett megoldani az IT-vel kapcsolatos különböző érdekes feladatokat, s a végén mindenkit megajándékoztak.

A következő alkalommal az öt csillagos Divinus Hotelbe vitték el hetedikeseinket, ahol az egyik munkatárs végigvezetett bennünket a legfontosabb helyiségeken, miközben arról is tájékoztatást nyújtott, hogy milyen foglalkozásokkal lehet a szállodaiparban elhelyezkedni.

A gyerekek mindenhol nagyon jól érezték magukat, számos szakmáról szereztek nagyon sok személyes tapasztalatot, reális képet kaptak a munkavégzésről. Reméljük, sikerült megkönnyítenünk számunkra a pályaválasztást, és kedvet kaptak valamelyik foglalkozáshoz.

Szeretnénk tanulóink jövőképét pozitívan formálni, így a következő tanévben is tartani fogjuk a már kialakult jó kapcsolatot a Kereskedelmi és Iparkamarával, ősszel újabb szakmai kirándulásra visszük a gyerekeket, és további pályaorientációs programokat is szervezünk számukra.

You have no rights to post comments