artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2015. márciusában a KLIK által kiírt TÁMOP-3.1.4..B-13/1-2013-0001 ”Köznevelés az iskolában” című projekthez csatlakozott a József Attila Általános Iskola a tagintézményével karöltve. A projekt egyik elemeként egy könyvgyűjtési akciót hirdettek, melyben a város lakosainak felajánlásaként több mint 300 könyvvel gazdagították a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon könyvtárát.

 

2015. április 29-én ünnepélyes keretek között adták át a gyermekkönyveket, mesekönyveket, ifjúsági könyveket, verses köteteket, regényeket is tartalmazó több mint 300 könyvet a lakásotthon lakóinak. A rendezvényen részt vett Muraközi István, városunk polgármestere, Vitányi István országgyűlési képviselő, Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója, Kurtán Mónika, a József Attila Általános Iskola igazgatója és Fodor István, az Arany János Gyermekotthon igazgatója.

Az eseményen Muraközi István városunk polgármestere – aki a rendezvény fővédnöke is volt – megköszönte az ajándékozók és a gyűjtésben segítők önzetlen munkáját. Az ajándékozottaknak, a gyermekotthon lakóinak azt javasolta, hogy olvassák, forgassák haszonnal – a papír alapú laptopoknak is nevezett – könyveket.

Ez a könyvgyűjtés legyen egy kezdeti lépés, mellyel egy nagyon jó példát mutatva tudtunk örömet szerezni a gyermekeknek – tette hozzá a városvezető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követőn Vitányi István országgyűlési képviselő is megosztotta néhány gondolatát a jelenlévőkkel. „Én abban a korban születtem, amikor még a számítógép még nem nagyon létezett és én a könyvekhez szoktam. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a gyerekek már gyerekkorban hozzászokjanak az olvasásához, az olvasás öröméhez” – mondta a képviselő, majd hozzátette, hogy a legfontosabb az olvasás, az olvasás szeretete, hiszen a legjobb barát a könyv.

Kurtán Mónika, a József Attila Általános Iskola igazgatója bemutatta a programot, mely szerint a TÁMOP projekt keretében kihirdetésre kerülő hat választható téma közül, három témát érintve tudták segíteni a projekt sikerességét.

Ilyen a gyermekszegénység, melynek enyhítésére, valamint a tanulók e téma iránti szociális érzékenységének növelésére jónak bizonyult ez a könyvgyűjtési akció.

Problémát jelent a fiatalok aktivitásának a hiánya, de a programban résztvevő diákok nagy lelkesedéssel, igen aktívan végezték feladataikat – mondta örömmel az igazgatónő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik érintett téma a gyermekek túlzott online jelenléte. Ennek visszaszorítására kínáltak alternatívát az olvasásra a nevelés központba helyezésével. A program népszerűsítésére egy közös futást is szerveztek az iskola diákjai számára, mely a „Verslábakon a Berettyó-parton” nevet viselte.  Kurtán Mónika megköszönte a segítségét azoknak, akik a gyűjtéstől kezdve a szállításig hozzájárultak a sikeres jótékonysági akcióhoz.

A könyvcsomagokat a lakásotton lakói nevében Fodor István, az Arany János Gyermekotthon igazgatója vette át, aki immár 34 éve irányítja a gyermekotthon életét. Külön megköszönte, hogy egyre több városi eseményre, programra hívják őket, mellyel ők is jobban a város részévé vállnak. A könyvek jó helyre kerültek és bízzanak abban, hogy vigyázni fogunk rájuk – mondta, az lakásotton igazgatója.

Köszönetük és hálájuk jelekét két verssel is meglepték a jelenlévőket a gyermekotthon lakói. Berki Zakariás, Petőfi Sándor: Anyám tyúkja versét, míg Tejfel Borbála, Aranyosi Ervin: Szeretni kell című versét szavalták el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments