artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Természetbarát Egyesület 2013-ban sikeres pályázatot (NCTA-2013-0783-E) nyújtott be a Norvég Civil Támogatási Alaphoz. A pályázat célja berettyóújfalui óvodás és iskolás csoportok iskolarendszeren kívüli környezetvédelmi, környezettudatos nevelése. A projekt 2013. október és 2014. október között valósul meg. A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap és a lebonyolító, Ökotárs Alapítvány segítségével valósul meg, egyesületünk 8995,89 EUR vissza nem térítendő támogatást kapott.

A tanév végével lassan befejeződnek az óvodás és iskolás csoportok fogadása, az eddig elért eredményeket szeretnénk most röviden felvázolni. A csoportok felállítása az érintett tanintézmények segítségével már a téli időszakban elkezdődött. A csoportok kialakítása során törekedtünk az önként jelentkezésre, a téma iránt való érdeklődésre, valamint hogy lehetőség szerint minél több hátrányos helyzetű gyereket vonjunk be a projektbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megtartott, összességében több tucat foglalkozás után elmondhatjuk, hogy sok-sok gyerek arcára sikerült mosolyt csalnunk a különböző játékos feladatokkal, a jelenlévők megismerkedhettek a környék élővilágával, valamint hasznos ismeretekkel gazdagodhattak hulladékgazdálkodási, természetvédelemi és sok egyéb környezeti témakörökben. Visszajelzések és saját tapasztalatok alapján úgy gondoljuk, hogy hasznos időtöltést tudtunk biztosítani a csoportoknak. A foglalkozások mindvégig zöld környezetben zajlottak, ahol a résztvevők kikapcsolódhattak, feltöltődhettek, a mindennapos tanintézményi „szürkeséget” így tudtuk „zöldíteni”.

2014. májusában minden résztvevő intézményben elültettünk egy tő rózsát, a sikeres együttműködés és a projekt emlékére.

A kötelező, pályázatban leírt foglalkozásokon és előadásokon kívül, iskolai és felnőtt csoportok több alkalommal is megkerestek bennünket, hogy tartsunk nekik foglalkozás, előadásokat.

A projekt keretében 2014 tavaszán megnyitott egy környezetvédelmi iroda is, ahol a lakosság számára biztosítunk környezeti témakörökben tanácsadást, és segítséget. A környezetvédelmi iroda szolgáltatásairól-minden hétköznap 12-16 óra között-bővebben a következő telefonszámon érdeklődhetnek: 06 30 874 12 67

A projekt következő részében különböző, Berettyóújfaluban táborozó csoportoknak biztosítunk lehetőséget a természeti környezet megismeréséhez, valamint foglalkozások és előadások tartásával igyekszünk elültetni bennük egy zöldebb jövő magjait.

 

You have no rights to post comments