artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén is megrendezésre került az Arany János Gimnáziumban a Verébtábor, melynek fő célja az volt, hogy a leendő kilencedikesek egy része megismerkedjen egymással, osztályfőnökeikkel, valamint az iskolával.

 

 

 

2013-ban is szokás szerint augusztus végén szerveztük meg a tábort, főszervezőnk Molnár Zoltánné Kati néni volt. Még tanítási időben lehetett jelentkezni főverébnek, így 15 diák jelentkezett a feladatra. Az újdonsült tanulók beiratkozásakor külön asztal volt a Verébtábor számára, így ott tudtak jelentkezni, illetve bővebb információhoz jutni a szülők és a gyerekek egyaránt. 2013. augusztus 22-én, szerdán a főverebek elfoglalták szállásukat, ez volt az úgynevezett nulladik nap. Ekkor véglegesedett az egész tábor programja, valamint a csoportbeosztást is ezen az estén készítettük el.

Másnap 7:30-ra vártuk a táborozókat, ezért kénytelenek voltunk korán kelni. Csütörtök reggelre 62 veréb érkezett meg az iskolába, hogy részt vegyen a táborban. 7 csoportra osztottuk fel őket, amelyeket 2-2, néhol 3 főveréb vezetett. A tábornyitó, valamint egy kis ismerkedés után már kezdődött is az első program, átsétáltunk a Bihari Múzeumba. A múzeumban és a könyvtárban egy-egy előadással vártak minket, a hátsó udvaron ki lehetett próbálni különböző népi játékokat, a könyvtár előtti szobornál pedig egy kis vetélkedővel készültek az ott dolgozók. Mire visszaértünk az iskolába, eljött az ebédidő, megszálltuk az iskola ebédlőjét. Miután végeztünk az ebéddel, az aulában már Papp Máté készítette elő a Nagy Délutáni Vetélkedő névre keresztelt vidám, szórakoztató játékot. Itt a csapatok egymás ellen versenyeztek, különböző feladatokkal kellett pontokat gyűjteni. Volt éneklés, tánc, lobogókészítés, versírás, és minden, ami kell. Máté nagyon kitett magáért, remekül összehozta ezt a közel 2 órás műsort. A verseny végére minden csapat 55 pontot szerzett, így senki sem csüggedett. Ezt követően egy kis pihenővel, szabadprogrammal jutalmaztuk meg a leendő aranyosokat, persze akinek még volt energiája, az levezethette valamiféle labdajátékkal a pályán. Kora este megérkezett a váncsodi Open Doors zenekar legénysége, akik könnyed rockzenéjükkel szórakoztatták a táborozókat a díszudvaron. A több mint egy órás koncert után még nem volt vége a napnak, hiszen egy éjszakai városnézéssel zártuk a csütörtököt. Hazatérve az iskolába takarodót fújtunk, készülve a pénteki napra.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pénteki (szerintem nagyon) korai ébresztő után mindenki a pályán találta magát, kezdődhetett a reggeli torna. Miután néhány kedves főveréb levezette a tornát az ebédlőbe vezetett utunk, ahol megreggeliztünk és máris kezdődött a következő feladat, egy 7 állomásos akadályverseny a városban szétszórva. Volt kirakózás a Bessenyei lakótelep játszóterén, tekézés a piacnál, és még sorolhatnám. Egészen délig kitartott ez a délelőtti program, majd visszasétáltunk a gimibe. Gyors lepakolás és már sorban is álltunk az aznapi ebédért. Ezután összeszedtük a strandhoz elengedhetetlen dolgokat -fürdőruhát, sporteszközöket-, és kezdetét vette a séta. Viszont, mielőtt még egyből berohantunk volna a medencékbe, elmentünk a verebekkel a Református Templomba, ahol Majláth József lelkész úr mondta el röviden a templom történetét, ráadásul néhány diáknak lehetősége volt kipróbálni az orgonát. A kis kitérő után már csak a strand következett. Sokan egyből a medencéket vették célba, de voltak, akik strandfocira adták a fejüket. Egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy a hangosbemondó a strand hátsó pályájára parancsolt minket, újabb közös programok kezdődtek: kötélhúzás, medicinlabda-tartó verseny, stb. A strand után nem indultunk a suliba vissza, hanem a Kiserdőbe, ahol már Kovács Zoli, volt AJG-s diák várt ránk. Egy elég izgalmas számháború kerekedett ki, itt már eléggé érezhető volt a csapatmunka. Úgy érzem, a főverebek nevében elmondhatom, hogy meglepődtünk akkor, mikor a verebek újabb kört akartak játszani. Egy ilyen fárasztó délután után már csak a vacsora várt ránk az iskola ebédlőjében. Pihenésképpen, az aulában egy kivetítés keretein belül meg lehetett nézni az addig elkészült képeket, eközben már a karaoke előkészületei zajlottak. A karaoke jó hangulatban telt, jó bemelegítés volt az azt követő spontán diszkóra. Így telt az utolsó közös esténk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton reggel szokásos reggeli tornával kezdtük a napot. A pályáról bementünk az ebédlőbe, de már hallani lehetett a verebek hangjából, hogy jó volt ez a pár nap együtt, maradnának még. Reggeli után még egy kis pakolás, végül egy egyórás kisvonatozás zárta a Verébtábort, melyen megismerhettük Berettyóújfalut oda s vissza, valamint a fontosabb körforgalmakat is.

You have no rights to post comments