artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös zöldbableves

Búbos csirkemell karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Meggymártás pirított darával, párolt szelettel

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

A Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet program keretén belül meghívásos pályázatot hirdetett kísérleti napközis Erzsébet-tábor megvalósítására Berettyóújfalu általános iskoláiban tanuló gyermekek számára. Az öthetes tábort a József Attila Általános Iskolában tartják, 500 fő tanuló részvételével. A programmal kapcsolatos részletekről Muraközi István polgármester számolt be lapunknak.

Muraközi István köszönetet mondott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Berettyóújfalui Tankerületnek és a József Attila Általános Iskolának, hogy városunk tanulói részt vehetnek ebben a kísérleti programban. Ez a vállalás egyben nagy felelősséggel is jár, mert az országos napközis táborok ezek alapján lesznek megvalósítva. Tehát egy referencia tábornak is nevezhető a berettyóújfalui, amelyet minden héten központilag ellenőriznek.

Ez a kezdeményezés azért is nagy jelentőségű, mert a rászorultsági alapon működő, sok gyerek számára elérhető napközis táborok eddig nem igazán voltak Magyarországon, ezekkel a kísérleti programokkal előkészíthető az egész országra kiterjedő, ilyen jellegű táboroztatás. Az alapítvány által elfogadott program után került sor az egész tábor megszervezésére, a szülők megkeresésére és a gyermekek kiválasztására. A havi nettó 78.000 Ft egy főre jutó jövedelem alatti családokból jöhettek a diákok. Sokan jelentkeztek, közülük a legalább egy hetes táboroztatást mindenkinek sikerült biztosítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polgármester úrtól többek között megtudtuk, hogy hetente egyszerre 100 gyerek vesz részt a táborban, 10 pedagógus felügyelete alatt. A szülőknek egy hétre csupán 500 forinttal kellet kiegészíteni a költségeket, ugyanis a Nemzeti Üdülési Alapítvány gyerekenként 10.000 forinttal járul hozzá ehhez a programhoz, tehát az öt hét 5 millió forint támogatást jelent. A táborhoz kapcsolódó programokat ebből a pénzből finanszírozzák, pl. utazás, belépődíj, kézműves foglalkozás, napi négyszeri étkezés.

A város az étkeztetést önköltségen biztosítja a táborozók számára, napi 600 forintos norma alapján. Ennek fontos része, hogy a gyerekek sok gyümölcsöt és rostos ivólevet kapnak, a visszajelzések alapján nem csak a programok, hanem az ellátás is magas színvonalon történik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A táborban mindenki megtalálhatja az őt érdeklő programot, melyek között vannak szakmai foglalkozások, például falfestés, agyagozás, rajzolás, de a programok része a strandolás, a berettyóújfalui kisvonattal városnézés, mozilátogatás, hetente egy városon kívüli kirándulás (Koppány völgyi Kalandpark, debreceni Aquatikum, városlátogatás Gyulán) is.

Muraközi István kiemelte, hogy Berettyóújfaluban összesen 1.400 általános iskolás korú gyermek van, akiknek idén nyáron számos lehetőségük van, ha a helyi táborokat nézzük. A kísérleti Erzsébet-tábor 500 gyerek számára nyújt hasznos kikapcsolódást, de ezen kívül több mint 10 olyan napközis tábor is volt, illetve most is tart, melyeket az 1-8. osztályos diákok részére szerveztek. Például olvasótábor, helytörténeti, kézműves tábor, református, baptista táborok. Az általános iskolások 2/3-a számára nyújtanak ezek a programot egy hetes nyári kikapcsolódást, hasznos időtöltést.