artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Magyaróvári sertésszelet bulgurral, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Hortobágyi húsos palacsinta

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

A Rákóczi - hét a jelenkor bővülő pedagógia repertoárjának egyike, a tevékenykedve tanítás jelentős módszertani eszköze. Egy megadott téma köré csoportosított, a hagyományos tanítási kereteket mellőző, tantárgyakon, osztálykereteken átívelő, sokszínű tanulói tevékenységet magába foglaló cselekvéssorozat, amely a tanulói ismeretek bővítését, a tanulók nevelését, személyiségének fejlesztését a tanulók aktív tevékenykedtetésén keresztül valósítja meg.

II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27 – én született. A Rákóczi hét az év azon hetében kerül megrendezésre, amelyre a március 27-e esik.

Az iskola névadójáról elnevezett egyhetes programsorozat elemei - vetélkedő II. Rákóczi Ferenc életéről, munkásságáról, ugyanebben a témában rajzpályázat meghirdetése, az iskolarádióban kuruc kori zenék hallgatása, kuruc nóták tanulása, a Rákóczi kort feldolgozó irodalmi művek megismerése, irodalmi műsor készítése, előadása - mind nagyszerű alkalmat nyújtanak tanulóink történelmi tanulmányainak elmélyítésére, irodalmi ismereteinek bővítésére, zenei ízlésük formálására, képzőművészeti tehetségük kiteljesítésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. Rákóczi Ferenc életútja, bőven tartalmaz olyan elemeket – gyermekkori tudásvágya, szorgalma, kitartása, kíváncsisága, egész életét végigkísérő hazaszeretete, magyarsága melletti elkötelezettsége, szabadságvágya, népe, alattvalói iránti hűsége, áldozatkészsége – amelyeket ma is példaként állíthatunk tanulóink elé, azzal a nem titkolt nevelési céllal, hogy hasonló személyiségjegyekkel, érzésekkel, képességekkel bíró „kis Rákóczikat” neveljünk.

Mindezeket a programokat a Rákóczi hét kezdőnapján megrendezett Rákóczi gyűlés, és a hét utolsó napján sorra kerülő Rákóczi szobor megkoszorúzása foglalja egysége, ünnepélyes keretbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a tanévben a tavaszi szünet miatt nem terjedt ki egy egész hétre rendezvénysorozatunk, viszont a Nagykörűi önkormányzattal megvalósított  pályázati együttműködésben új programelemként egy egész délutánt betöltő non - stop vetélkedő színesítette a Rákóczi - hetet. Ügyességi feladatok, tréfás feladványok, Rákóczi - kvíz kérdések egyaránt szerepeltek a vetélkedőn, izgalmas, eseménydús délutánt varázsolva a résztvevők számára.

A soha el nem múló érdeklődéssel, aktív részvétellel megrendezett Rákóczi hét ebben a tanévben is sikeresen szolgálta azokat a célokat, amelyeket minden évben magunk elé tűzünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt a célt, hogy élményekkel telített tanulói tevékenységeken keresztül, belső motivációk által vezérelt, tudásvágytól fűtött, szorgalmas, hazaszerető, magyarságára büszke, a hazáért, a nemzetért tenni akaró „kis Rákóczik” nevelődjenek iskolánkban.

Kovács Zoltán igazgató