artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

November 19-én megnyílt az Arany János Gimnázium kapuja a nyolcadikosok, valamint a szüleik számára, hogy bepillantást nyerhessenek az iskola életébe, ezzel is segítve döntésüket a pályaválasztás időszakában.


 

 

Az első napon is már több mint 100 diák látogatott el, hogy megismerje leendő tanárait, valamint tájékozódjon a választható tagozatokról. A most nyolcadikos diákokat már fél kilenctől várták a gimnazisták. A regisztrációs lap kitöltése után az ebédlőbe kísérték őket, ahol kilenc órától meghallgathatták Domján János igazgató úr köszöntőjét, illetve tájékoztatóját a lehetőségekről, valamint a választható tagozatokról. A megnyitón tiszteletét tette Tóth Ferenc, Komádi polgármestere – mint az iskola volt diákja, aki mindkét fiát szintén az Arany János Gimnáziumra bízta –, a saját élményein keresztül elmondta azokat az érveket, ami miatt ezt az iskolát érdemes választani.

 

 

 

 

 

 

 

Mindezek után egy órán át volt lehetőségük a fiataloknak a leendő tanáraikkal konzultálni, vagy éppen a most AJG-sektől érdeklődni, hogy milyen az iskolai élet. Ez idő alatt körkérdését intéztünk a fiatalokhoz, hogy mi miatt vannak a nyíltnapon és szinte mindenki azt a választ adta, mert szeretne az Arany János Gimnázium diákja lenni a jövő tanévben. Természetesen akadtak olyanok is, akik még bizonytalanok a választásban, ők tüzetesebben vizsgálták a lehetőségeiket.

A konzultációk után különböző bemutató órákon lehetett részt venni. Volt olyan óra, ahol szinte már levegőt sem lehetett venni, mert annyi diák volt kíváncsi rá. A tanárok közül többen is jelezték számunkra, hogy igen nagy volt az érdeklődés a bemutató órák felé. Lehetőség volt – a teljesség igénye nélkül - kémia, biológia, történelem, magyar, idegen nyelv, valamint testnevelés órákba is betekinteni.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei nyitott kapuk napjainak különlegessége az, hogy a földszinti aulában – a tagozatokon kívül – a DÖK is képviselteti magát, ahol lehetőség van megismerni az évről évre megrendezésre kerülő programokat, illetve képeket, videókat megtekinteni az eddigi eseményekről. Lingvay Ajna – a DÖK vezetőségének tagja – kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy minden évben megszervezik a verébtábort, verébavatót, Arany Napokat, Arany Kupát, Sportnapot, Tapossa Laposra!-t, illetve a ballagók búcsúztatását, de például a múlt évben egy StandUp Comdedy műsort is szerveztek.

Az idén ellátogatók is meggyőződhettek arról, hogy az Arany János Gimnáziumban mennyi lehetőség van a továbbtanulásra, valamint, hogy milyen színes programok várják a leendő kilencedikeseket a DÖK szervezésében.

A nyílt napon készült fotók megtekinthetők az Arany János Gimnázium .

You have no rights to post comments