artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A köznevelési rendszerben a fenntartói feladatok átvételével a kormány felszámolja az elmúlt évtizedekben egyre mélyülő különbségeket, amelyek miatt a szegényebb régiókban született gyerekek felnőtt életükre is kiható hátrányos helyzetbe kerültek.

 

 

Az átalakítás a gyerekek, a családok érdekeit szolgálja a nagyobb állami felelősségvállalás tankerületi megjelenítésével.

Az állami fenntartás alapvetően szakmai irányítást jelent, melybe beletartozik a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők bérének, járulékainak központi biztosítása, valamint a köznevelési feladat-ellátás, a szakmai továbbképzések összehangolása.

A fenntartói feladatok koordinálását a központi és területi szervekből álló Klebelsberg lntézményfenntartó Központ végzi, Marekné dr. Pintér Aranka megbízott elnök vezetésével. A területi szervezeti egységek a járási és megyeközponti tankerületek (összesen 198), melyeket tankerületi igazgatók irányítanak.

Hajdú-Bihar Megyében tíz tankerület az alábbi vezetőkkel kezdte meg a működését:


1. Debreceni Tankerület - Pappné Gyulai Katalin

2. Balmazújvárosi Tankerület - Bényei Sándor

3. Berettyóújfalui Tankerület - Kapornai Judit

4. Derecskei Tankerület - Köles Krisztina

5. Hajdúböszörményi Tankerület- Riczu Julianna

6. Hajdúhadházi Tankerület - Nagy Csaba

7. Hajdúnánási Tankerület - Éles Béláné

8. Hajdúszoboszlói Tankerület - Szandai Kázmér

9. Nyíradonyi Tankerület - Tóth Lajos Árpád

10. Püspökladányi Tankerület - Bartháné Balogh Anna

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A tankerületi igazgatók főbb feladata az illetékességi területükön működő köznevelési intézmények irányítása, pedagógiai munkájának koordinálása, kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel; rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése; bizonyos esetekben az intézmények működési feladatainak ellátása.

A települési önkormányzatok az étkeztetés feladatait, ill. alapszabály szerint a 3000 lélekszám feletti településeken a működtetési feladatokat látják el, így felelősségi körükbe tartozik a működtetéshez kötődő munkavállalók, alkalmazottak munkabérének, juttatásainak finanszírozása is.

 

You have no rights to post comments