artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2023. február 22-én, a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui telephelyén szakmai napot rendeztünk, a korai fejlesztés és tanácsadás feladatellátás időben történő és eredményes megszervezése céljával. Szakmaközi egyeztetésre és közös gondolkodásra hívtuk a gyermekorvosokat, védőnőket, a járási pedagógiai szakszolgálatot, a képviselő testület humánpolitikai bizottságának tagját.

A rendezvényt Bíróné Sándor Csilla, a telephely szakmai vezetőjének köszöntője nyitotta meg. Ezután Nagytiszteletű Majláth József lelkész úr tartott áhítatot.

reformatus egymi bujfalu01reformatus egymi bujfalu02

Majláth József,a Berettyóújfalu Református Egyházközség lelkésze  - Bori Judit,a Református EGYMI igazgatója

Az első előadást Bori Judit, a Református EGYMI igazgató asszonya tartotta, melyben bemutatta intézményünk működését, különös tekintettel a Debreceni Tagintézmény feladatellátásaira. Beszélt a Berettyóújfaluban eddig kialakított ellátási rendszerről, bővítési terveinkről.

Igazgató asszony előadása után Dr. Horváth Zsolt András, a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ intézményvezetőjének előadása következett, „Különös a gyermekem” címmel, melynek témája: Mikor és milyen tünetek esetén forduljunk gyermekorvoshoz? – Autizmusra utaló gyanújelek orvosi szemmel. Doktor úr szemléletformáló, személyes hangvételű beszélgetésindító gondolati sokunkban keltettek érdeklődést.

reformatus egymi bujfalu03

Dr. Horváth Zsolt András, a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ intézményvezetője

A harmadik előadás Dobos Károly logopédus-gyógypedagógus „Miért nem indul a beszéd?” címmel a megkésett beszédfejlődés hátterében álló összefüggésekről (szenzoros integráció, étkezési problémák, szájtéri mozgásproblémák, kommunikációs és beszédzavarok korai megjelenése és észlelése) témában hangzott el. A szakember tudományos igényességgel összeállított, mégis jól érthető mondanivalója, az igényes szakmai anyagok kézzelfogható segítséget adhatnak az egészségügyben dolgozóknak.

reformatus egymi bujfalu04

Dobos Károly, logopédus-gyógypedagógus

Az utolsó előadást Dr. Kovácsné Szokira Judit gyógypedagógus, a Debreceni Tagintézmény „korai fejlesztés és tanácsadás” feladatellátás intézményi szakmai koordinátora tartotta. Szemléletes bemutatójában kitért a bekerülés feltételeire, törvényi hátterére, a gyermekek ellátásának komponenseire.

reformatus egymi bujfalu07

Dr. Kovácsné Szokira Judit, gyógypedagógus

A nap végén kötetlen beszélgetésre került sor, ahol – reményeink szerint – értékes szakmaközi kapcsolatok alakultak ki.

Bíróné Sándor Csilla

a Református EGYMI Debreceni Tagintézményének vezető-helyettese

reformatus egymi bujfalu05reformatus egymi bujfalu06

You have no rights to post comments