precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 6. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csülökpörkölt sós burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Az alig egy éve működő Perspektíva Festőkör alkotóit bemutató kiállítás nyílt 2019. szeptember 18-án Berettyóújfaluban, a Makk Kálmán Mozi galériájában. A különleges tárlat megtekinthető a mozi nyitvatartási idejében, minden nap 15:30-20:30-ig. KÉPGALÉRIA

 

Rácz Anikó festő, rajztanár köszöntőjében megjegyezte, Berettyóújfaluban pezseg a kultúrális élet. Hétről hétre számtalan színes rendezvény és program nyújt kikapcsolódási lehetőséget a város és a környező települések lakóinak, ami többnyire a Berettyó Kulturális Központ hozzáértő vezetőinek, és lelkes dolgozóinak köszönhető. Egy ilyen kultúrában gazdag városból nem hiányozhat a képzőművészet sem - hangsúlyozta a festőkör vezetője. Az "Egy egész életen át tartó tanulás biztosítása" elnevezésű pályázat eredményeképp - ami szintén a BKK közreműködésével valósult meg - indulhatott el a Perspektíva Festőkör és a nyáron megrendezett Bihari Alkotótábor is.

Bemutatkozott a Perspektíva Festőkör 06

A PERSPEKTÍVA név átvitt értelemben egy tevékenység, életpálya várható sikerességét is jelenti, ezzel a pozitív kicsengéssel pedig a reményeinket kívánjuk kifejezni, miszerint a festőkör élete nem ér véget a projekt lezárulta után, hanem létszámban és tartalomban egyre gazdagabbá válik és akár neves kézőművészeti csoporttá növi ki magát - mondta.

Céljuk, hogy összefogják  és közösséggé formálják a képzőművészetet szerető és alkotó, alkotni vágyó embereket. Együtt alkotva, egymástól tanulva, közös élményekkel gazdagodva értékes, minőségi időtöltés legyen a festőkörben eltöltött néhány óra.

Bemutatkozott a Perspektíva Festőkör 05

Tagjaik: 

  • Herczeg Imre

Gépészmérnökként dolgozik, szabadidejében alkot több mint 20 éve, de alkotásait most mutatja be első alkalommal a közönségnek. Kedvenc témái a nő és a táj, kedvenc eszköze a pasztell.

  • Karácsony Krisztina

A Nyíregyházi Tanárképző Főiskola képi ábrázolás szakán, festészet szakirányon végzett, jelenleg tanárként dolgozik az Igazgyöngy Művészeti Iskolában. Munkái középpontjában az ember áll, de leginkább érzéseket, hangulatokat, gondolatokat jelenít meg szimbolikus formában. Akrillal fest, de más képalkotó technikával is szívesen kísérletezik.

  • Kovács Dávid

A Debreceni Egyetemen építészmérnöki diplomát szerzett, majd a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetében képi ábrázolás szakon, festészet szakirányon végzett. Úgy gondolja, az építészet szürke a képzőművészethez képest. Fontos számára a totális szabadság, szereti alkotásaiba belecsempészni a fekete humort, a groteszk formákat, a provokatív elemeket. Jobbára grafikai eszközöket használ, de az akvarell festés is jellemző munkájára.

  • Magyar László, István

A Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán szerzett rajztanári és hittanári képesítést, jelenleg Dunavecsén dolgozik a Református Iskolában. Főleg miniatúrafestészettel foglalkozik impresszionista illetve absztrakt-expresszionista stílusban, mindezt szabadon, egyedi módon alkalmazva. A megvalósítás során szereti az olyan új eszközöket kipróbálni mint például a falfestés.

  • Juhász Valéria

Óvónőként kezdte pályafutását, később magyar nyelvtanárként tanított a 126.sz Ipari Szakmunkásképző Iskolában. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrumból vonult nyugdíjba 2 évvel ezelőtt. Kedvenc témái a természet és az utazás, akrillal készíti festményeit.

  • Pálfi Krisztina

Szülei bíztatására rajzolt, festett, majd később Tóth Sándor tanár úr tanítványa lett. A festést egyfajta terápiának tekinti, munkáit a természet ihleti. A realista stílust kedveli, főként akrillal dolgozik.

  • Rácz Anikó

 24 éve alkot szabadidejében, számos kiállítással, könyvillusztrációval büszkélkedhet. Jelenleg a berettyóújfalui Bodorka Népmesepont munkatársa. Alkotásaiban érzelmeket, hangulatokat, emlékeket, verseket dolgoz fel, jellemzően tussal, páccal, akvarellel, olajjal dolgozik.

  • Tóth Zsuzsanna

Grafikusművész, rajztanár, jelentős képzőművészeti múlttal bír, számos kiállítással, könyv-, illetve versillusztrációval büszkélkedhet. Jelenleg Nagyrábén tanít. Korábban figurális témákkal dolgozott, de az utóbbi időben törekszik a táj, a természet adta nyugalom, állandóság kifejezésére. Eddig grafikázott ( vonalas munkákat készített ), most pedig a festészet területén mutatja meg belső világát..

Az eseményt Sólyom Edit és Gál Csenge zenei produkciója színesítette.

Bemutatkozott a Perspektíva Festőkör 19

 

Szóljon hozzá!