precizbanner

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

A IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztivál szervezői 2019. augusztus 16-án, a Makk Kálmán Mozi galériájában sajtótájékoztatót tartottak, melyen a fesztivál lebonyolításáról, valamint programjairól nyújtottak információkat.

Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője elmondta, hogy „A fenntartható határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu települések között” című ROHU Interreg V-A projekt által valósul meg a fesztivál. Ezen pályázat keretében egy 8x10 méteres színpadfedés került beszerzésre, melyet Berettyóújfalu város a már meglévő színpadának tartozékaként hasznosít a szabadtéri rendezvényeken, így a fesztivál ideje alatt is.

Több nemzetközi (szenegáli, ukrán, olasz, kínai, horvát, észak-ciprusi) vendégfellépők mellett Margitta városából érkezett néptánccsoport is fel fog lépni a rendezvényen.

Turzó Renáta, a Bajnóca Néptánc Egyesület elnöke a fesztivál részletes programját ismertette.

bajnocasajto02

2019. augusztus 18-án, vasárnap 18 órakor ingyenesen megtekinthető gálaesten mutatkoznak be a városunkba érkezett csoportok a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban.

Augusztus 19-én, hétfőn 13 órától a volt Tejporgyár parkolójától egészen a Szent István térig főutcai parádét – felvonulást láthatnak az érdeklődők. Ezen a napon csatlakozik a fesztiválhoz egy szenegáli csoport, valamint egy zászlóforgató csoport Olaszországból.

16 órakor a Szent István téren flashmob és a zászlóforgatók műsora várja a rendezvény résztvevőit, 18 órától pedig a felvonuló csoportok mérettettnek meg műsorukkal a szabadtéri színpadon. 20 órakor a zsűri által meghozott döntés alapján kerülnek kiosztásra a díjak.

20:30 órakor kezdődik Bereczki Zoltán koncertje a nagyszínpadon és a rendezvény 22 órakor tűzijátékkal zárul.

fesztivalplakat

fesaztivalterkep

Szóljon hozzá!