artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén Csuka Tímea gyönyörű alkotásainak kiállítása nyitotta meg az adventi időszakot Berettyóújfaluban, majd Kaszanyitzky András, a zeneiskola egykori igazgatója meggyújtotta a város adventi koszorúján - amely idén is Bak Szilvia virágkötő keze munkáját dicséri - a hit gyertyáját. KÉPGALÉRIA

Kaszanyitzky András köszöntője elején elárulta, kicsit elfogult, hiszen 35 évvel ezelőtt, 1983 -ban beszélt utoljára berettyóújfalui közönség előtt, a városi zeneiskola búcsúévzáróján. Azóta is nagy szeretettel gondol vissza erre a munkahelyre, hiszen kollégáival csodálatos éveket élhettek át, aminek ékes bizonyítéka Csuka Tímea is. Élénken él benne még ma is a kép, amikor 44 éve egy aranyos kis szőke lányt hozott hozzá Szabó Bogika, aki egy rendkívül sokrétű és tehetséges énektanár volt a gyermekvárosban. Bogi nénit mindenki szerette mert nagyon ügyes volt, a kezére állt minden, nem volt számára megoldhatatlan feladat. Férjével, Csuka Imrével - aki a rend felelőse volt a családban - teremtették meg azt a környezetet amelyben Timi és testvére Hermina nevelkedtek. Ez a szeretetteljes családi légkör meghatározza mivé válik valaki, hiszen szeretetet csak az tud adni, aki már maga is kapott.

Fellobant az első gyertya lángja 19

"- Boldogan adtam tanácsot Timinek, és ő meg is tudta fogadni ezeket, aminek az lett az eredménye, hogy 1978-ban - elsőként a városi zeneiskola történetében - országos első helyezést ért el a Friss Antal Gordonkaversenyen Szolnokon, amely számomra is sikert hozott - és köszönöm neki ezúton is - hiszen ezáltal kerültem be a tanári elitbe.

Egy erdményt elérni szép dolog, de megtartani annál nehezebb, Timinek viszont 3 év múlva újra sikerült elérni az első helyezést ezen a versenyen, sőt, zsüri különdíjat is kapott. A pályája Debrecenben folytatódott, majd Miskolcon szolfézs- és csellódiplomát is szerzett. Játszott az ottani filharmónikus zenekarban és mellette tanított. Timi mindig egy kicsit változtatni akart azokon a dolgokon, ami megszokott, valami újat igyekezett létrehozni, ennek az eredménye az a két kiadvány is, amelyekben a gyerekek nyelvére igyekszik lefordítani a zene megközelíthetőségét. 

Nagyon hálásak vagyunk mindketten azért, hogy ma itt lehetünk, hogy Berettyóújfalu így figyel ránk, hiszen ahogy Vörösmarty is megírta," A múlt megbecsülése nélkül nem építheted a jövőt a jelenben." Mi egy kicsit múltnak érezzük magunkat itt most.

Auguste Rodin szerint: "A szépség mindenütt ott van, nem az ő hibája, ha nem veszed észre."  Timi olyan alkat, aki észreveszi, és megvan a tehetsége ahhoz, hogy  örömforrásként továbbadja nem csak a festményeivel, hanem a csellójátékával, illetve csellótanárként a tanítványainak is."

Ezen az estén felgyúltak a város ünnepi fényei is, miközben a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Szivárvány Református Óvoda ének szolgálatát hallhattuk, igét hirdetett Majláth József lelkipásztor. A kiállítás 2019. január 15-ig megtekinthető a Makk Kálmán mozigalériában, egyes alkotások megvásárolhatók, a részletekről Csuka Tímea Facebook oldalán lehet érdeklődni.

Fellobant az első gyertya lángja 59Fellobant az első gyertya lángja 64

You have no rights to post comments