artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Rengő Néptáncegyesület folyamatosan megújuló koreográfiájukkal és néhány szokatlan táncukkal hatalmas sikereket „zsebelnek be” megyénkben, megyén kívül, illetve felkérések érkeznek az országhatárunkon túlról is. – Kucskár Éva beszámolója

Szinte nincs olyan hétvége, hogy ne kapnának valahova felkérést, sőt május 26-án szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Geszteréden léptek fel napközben, majd ugyanazon napon este Bakonszegen is, de ezt a kis CSAPATOT ilyen mozgalmas nap sem veti vissza, hiszen imádnak táncolni, együtt lenni, a néphagyományokat őrizni, tovább adni, hogy mindig legyen utánpótlás a jövő nemzedékének.

Csak néhány momentum a tavaszból, hisz télen tudjuk, hogy a jótékonysági bálokon szórakoztatták a mulatni vágyókat:

Felkérte Derecske város az egyesületet (akiket már jól ismernek, kialakult egy nagyon jó kapcsolat, hisz Berettyóújfalut a Verbunk-találkozón is a Rengő képviselte), hogy tartsanak táncházat, ahol több koreográfiát is bemutattak, és utána tanítottak a nagy számban megjelenteknek. Elmondható, hogy még mindig a különleges, az általában megszokott hagyományos néptánc koreográfiáktól eltérő, egyedi és mégis magával ragadó, pörgős, színes és színvonalas örkői cigánytánc az, ami legjobban tetszik a közönségnek, bárhol is adják elő. Lehetséges, hogy ez lesz a védjegyük? Ez alkalomból meghívták Porkoláb Ferenc szűrrátét készítő népi iparművészt, a Népművészet Mesterét, aki egy jó hangulatú előadás keretében mesélt erről a csodás művészeti ágról, a vendégek tiszteletére beszélt a legutolsó berettyóújfalui szűrrátét készítőkről is.

trétttt

A Püspökladányban megrendezésre kerülő XXIV. Sárrétmenti Népzene, Néptánc és Mesemondó Fesztiválon is külön dicséretben részesült a CSAPAT apraja-nagyja, mind a fesztiválozóknál, mind a szervezőknél nagy tetszést aratott a kis CSALÁD előadása! Határon túliak is részt vettek ezen a hangulatos, jól megszervezett hagyományőrző programon.

Természetesen a városi majálisról sem hiányozhatott a többi fellépő közül a Rengő Néptáncegyesület, ahol szintén részt vettek csoportjaik, a kicsiktől a felnőttekig.

tttttttttt

Meg kell még említeni, hogy a legkisebb csoporttal is a városban Ők büszkélkedhetnek, akik a 0-3 éves korcsoport. Úgy látszik nem lehet elég korán kezdeni a néptáncot, hisz van olyan tag, aki tényleg a rengőben, azaz a bölcsőben (ami a székházukban található) kezdte meg a tánc, a zene szeretetét.

Fellépéseikhez, és a legközelebb Biharkeresztesen megrendezésre kerülő minősítőhöz is sok sikert, kitartást és nagyon jó egészséget kívánok!

You have no rights to post comments