artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár az idén is meghirdette a Barátunk a könyv olvasónapló pályázatát a megye általános iskolásainak. Céljuk ebben az évben is a gyermekek olvasási kultúrájának fejlesztése, az olvasás megalapozása volt a család, az iskola és a könyvtár összefogásával.

A feladatok megoldását olvasni szerető gyerekeknek ajánlották. Az alsó és felső tagozatos korcsoportban is sok csapat indult a megye iskoláiból, közülük hívták be a legjobb munkát végzőket 2017. június 10-én a Megyeháza Árpád-termébe. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Finy Petra írónő volt a meghívott vendég, akinek az Úszósuli - Nagy álom és A zöld cirkusz és a virágtolvaj c. művei az elolvasandó könyvek listáján szerepelt. A gyerekek az írótól vehették át a megérdemelt könyvcsomagokat.

A berettyóújfalui általános iskolákból 5 csapat adta be pályázatát: 2 alsó és 3 felső tagozatos. A Diószegi Kis István Református Általános Iskolából két felső és egy alsó tagozatos csapat, a Hunyadi Mátyás Tagiskolából egy-egy alsó és felső tagozatos csapat vállalkozott arra, hogy kitöltse az olvasónaplót. A szervezők mind az öt csapatot behívták az ünnepélyes eredményhirdetésre.

IMG 5629Köszönetet szeretnénk mondani Ékesné Baranyai Enikő, Gyarmatiné Kiss Adrienn és Turzó Renáta pedagógusoknak, akik a Diószegi Kis István Református Általános Iskola diákjainak munkáját segítették, és Szémánné Veres Gabriella könyvtárosnak, aki a Hunyadi Mátyás Tagiskola csapatainak munkáját koordinálta, valamint köszönjük a szülőknek, akik segítő támogatása nélkül nem érhettek volna el ilyen nagyszerű eredményeket a tanulók.

A felső tagozatos korosztály olvasónapló pályázatán az 5-6. osztályosoknál 323 pontot, a 7-8. osztályosoknál 343 pontot, az alsó tagozatosoknál pedig 254 pontot lehetett maximálisan gyűjteni.

WP 20170612 13 01 32 Pro

Az alábbi eredmények igazolják, hogy kiválóan teljesítettek a tanulók:

Alsó tagozatosok:

„Suhancok”

234,5 pont Diószegi Kis István Református Általános Iskola 4.a

HORVÁTH BENEDEK, KARDOS DÁVID

Felkészítő pedagógus: Turzó Renáta

„Zöld mutatványosok”        

231,5 pont Hunyadi Mátyás Tagiskola 4. osztály

CSÓRA LÁSZLÓ, HAJDU DORINA,

KÁLLAI BLANKA, SZÁNTÓ VIKTÓRIA

Felkészítő pedagógus: Szémánné Veres Gabriella

Felső tagozatosok:

„Crazy Girls” II. helyezés

320,5 pont Diószegi Kis István Református Általános Iskola 8. osztály

ERDŐHÁTI ANNA, KOVÁCS ÁGNES, PAP DIÁNA

Felkészítő pedagógus: Gyarmatiné Kis Adrienn

„Édeskömények” III. helyezés

319,5 pont Diószegi Kis István Református Általános Iskola 7. osztály

BAZSÓ GITTA, KISS ANIKÓ, TÖRÖK CSENGE SAROLTA

Felkészítő pedagógus: Ékesné Baranyai Enikő

„Milliárdos lányok” IV. helyezés

287,5 pont Hunyadi Mátyás Tagiskola 5. osztály

BALÁZS NÓRA, DOBI GRÉTA, MOLNÁR VIKTÓRIA, TÓTH RÉKA CSILLA

Felkészítő pedagógus: Szémánné Veres Gabriella

A gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak sok szeretettel gratulálunk a szép eredményhez, és reméljük, hogy jövőre még több tanuló és iskola kap kedvet a szövegértésen, a könyv-és könyvtárhasználaton, internethasználaton és némi kézügyességen alapuló feladatok megoldásához.

Vezendiné Borbély Margit
könyvtáros

You have no rights to post comments