artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Újabb színvonalas produkciónak adott otthont a Zsinagóga Kultúrtér, ahol Papp Balázs (tenor) és Kiss Ádám (zongora) nagysikerű adventi duplakoncertje szórakoztatta az érdeklődőket 2021. december 20-án. KÉPGALÉRIA

A két fiatal tehetség élete első élőkoncertjét hallgathatta meg a berettyóújfalui közönség, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel két időpontban is megrendezésre került. A páratlan élményt a hálás közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg. Szerencsések vagyunk, hogy Berettyóújfalu ilyen rendezvényhelyszíneket és ilyen tehetségeket tudhat magáénak.

Adventi koncert a Zsinagóga Kultúrtérben19

Kiss Ádám a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar zongora szakos hallgatója. Zenei tanulmányait a Nyírbátori Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte Járvás Katalin zongoraművésznél. Különdíjat ért el a III. Weiner Leó Megyei Zongoraversenyen. 2015-ben a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumba nyert felvételt, ahol Dr. Bartha Ildikó tanítványa volt. Részt vett a VIII. Nemzetközi Ferenczy György Chopin Zongoraversenyen, és több neves zongoraművésznek is megmutatta tudását. 2019 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatója, ahol Pless Attila dékán helyettes úrnál tanul.

Adventi koncert a Zsinagóga Kultúrtérben31Adventi koncert a Zsinagóga Kultúrtérben34

A debreceni zenei élet résztvevője lett, több kiállítás megnyitóján- és koncerten is szerepelt, köztük a Bach Mindenkinek Fesztiválon, és a Vasárnapi Muzsika koncertsorozaton. Emellett rendszeresen játszik mesterkurzusokon, ahol eddig zongorázott többek között Eckhart Gábor, illetve Farkas Gábor zongoraművészeknek is, Berettyóújfaluhoz a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusaként kötődik.

A berettyóújfalui fiatal tenor, Papp Balázs 1999. november 4-én született, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bachelor magánének szakos hallgatója, mestere Fried Péter Liszt Ferenc-díjas operaénekes. A deberceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumban érettségizett 2018-ban. Középiskolai évei alatt tenor szólamvezetőként a Végh Mónika által vezényelt Debreceni Kodály Kórus Ifjúsági karral, több hazai és világversenyt is nyertek. Harmadik évfolyamig zongora szakon tanult, majd felvette a zeneszerzés szakot is, negyedik évfolyamban azonban már magánének szakosként érettségizett. Korábbi énektanára Bódi Marianna.

Színpadi tapasztalatai közül a legkiemelkedőbbek:

2017-ben és 2021 nyarán a debereceni Páholy Ifjúsági Színház felkérésére A párizsi Notre Dame musicalben Phoebeus szerepét énekelte.

2020-ban a budafoki Dohnányi Zenekar felkérésére Mozart: c-moll miséjének tenor szólamát énekelte a Pesti Vigadóban.

Szintén 2020-ban a Magyar Állami Operaház Kortárs Opera Showcase programjában Gyöngyösi Levente: Mester és Margarita című operájának ősbemutatóján énekelte Néró császár és a Fontos elvtárs szerepét. Az előadás online közvetítését és lemezfelvételét követően 2021. októberében az Eiffel Műhelyház hat alkalommal tűzte a műsorára.

Idén novemberben a zeneakadémia harmadéves tanulójaként Oloferno Vitellozzo szerepét játssza Donizetti: Lucrezia Borgia c. operájában Budapesten a Művészetek Palotájában és Pécsi Kodály Központban.

A 2021. júniusában megrendezett Simándi József Nemzetközi Énekversenyen elért második helyezése mellett a Magyar Állami Operaház, a MÜPA Budapest, a Belgrádi Collegium Hungaricum és a Opera Pannonica különdíjait kapta.

You have no rights to post comments