artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. január 31. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Nyírségi burgonyagombóc leves

Brokkolis sajtkrémmel töltött jércemell baconbe göngyölve, jázmin rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Meggyes-mákos krémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. május 7-én hirdetett határozatot annak a férfinak az ügyében, aki zaklatta a volt élettársát és falhoz vágott egy macskát.

Az ügyészség még 2018 év végén emelt vádat a férfival szemben zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján, a középmérték alatti szabadságvesztést, börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását függessze fel.

A büntetlen előéletű vádlott - 2019 év januárjában - a törvényes határidőn belül kérte az ügyében a tárgyalás tartását, amelyre tekintettel a bíróság előkészítő ülést tartott. Akkor a férfi nem tett beismerő nyilatkozatot és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a járásbíróság az ügyben tárgyalást tűzött ki.

A Berettyóújfalui Járásbíróság a bizonyítási eljárást követően 2021. május 7-én ítéletet hirdetett és a vádlottat zaklatás bűntettében és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatából 2015 nyarán született egy gyermek. A szülők kapcsolata rövid idő után megszakadt, a nő visszaköltözött a szüleihez, egy hajdú-bihari kisvárosba. A Berettyóújfalui Járásbíróság 2016-ban rendelkezett az apa láthatási jogáról, azonban előírta, hogy a gyermeket nem viheti el a nő lakóhelyéről.

A férfi 2016 szeptemberében megjelent a sértett lakóhelyén, ahol vitatkozni kezdett a nővel. A veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott kiment az udvarra, ahol megfogott egy pár hónapos kismacskát, majd mérgében a falhoz vágta az állatot. A macska az eset során elpusztult.

2017 március végén a férfi megjelent volt élettársa lakóhelyén azért, hogy a gyermekkel találkozzon. A vádlott és a nő között szóváltás alakult ki, majd a veszekedés közben azt mondta a férfi, hogy megöli őt, a családját megveri és rájuk gyújtja a házat. A sértett pár nap múlva magánindítványt terjesztett elő zaklatás miatt.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments