artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. május 17. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Sajttal-baconnal grillezett karaj, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (600 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. április 22-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki folyamatosan fenyegette és zsarolta a sértettet, hogy pénzhez jusson.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A 18 éves fiú mellé a bíró pártfogó felügyeletet is elrendelt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett még 2017 júliusában vásárolt 60.000 forintért két motorkerékpárt a vádlott édesapjától. A vádlott és a sértett 2018 augusztusában az utcán összetalálkozott egymással, a 18 éves fiú pedig közölte a sértettel, hogy az általa megvásárolt második motorkerékpár egy román állampolgáré volt, amit tőle egy ismeretlen személy ellopott  

A vádlott azt állította a gyanútlan férfinek, hogy ha nem fizet neki, akkor az a személy, akitől a motort ellopták verőembereket fog küldeni és rakétával felrobbantját a férfi házát. A pszichés beteg sértett megijedt a vádlott fenyegetésétől, ezért még abban a hónapban, a nyugdíjából adott 50.000 forintot. A vádlottnak több se kellett, ettől kezdve 2019. július 31-ig folyamatosan azzal fenyegette a sértettet, hogy oda kell neki adni a nyugdíját, mert ha nem teszi akkor megveri ő is és a motor tulajdonosa is és még a házát is elveszíti. Az idős férfi félelmében minden hónapban, ahogy megjött a nyugdíja, átadott a vádlottnak 40.000 forintot, azonban többször is tiltakozott. A vádlott félelemben tartotta a férfit és azzal fenyegette, hogy ha nem ad pénzt, akkor „jönni fognak a nagy emberek és elteszik láb alól”.

A vádlott még arra is rá akarta bírni a sértettet, hogy vegyen fel hitelt, azonban a benyújtott okiratok a hitelnyújtás feltételeinek nem feleltek meg. A 18 éves fiú által egy éven keresztül elhangzott folyamatos fenyegetések olyan félelmet keltettek a sértettben részben betegsége, részben azért, mert tartott a tőle fiatalabb és erősebb testalkatú vádlottól, hogy 545.000 forintot adott át neki.

Kovácsné dr. Pajer Zsuzsanna bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a folytatólagos elkövetést, míg enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott fiatal felnőtt, enyhe fokban értelmi fogyatékos, a sértett megbocsátott neki és kisebb nyomatékkal az időmúlást.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést.

You have no rights to post comments