artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. május 17. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Sajttal-baconnal grillezett karaj, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (600 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. április 27-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki folyamatosan bántalmazta, fenyegette élettársát egy Hajdú-Bihar megyei településen.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében, ezért őt 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A férfit ezen felül a bíróság kitiltotta Berettyóújfalu és Bakonszeg közigazgatási területéről.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 tavaszától szerelmi viszonyt létesített a sértettel, akivel 2017 januárjától a nő házában élettársi kapcsolatban életek. A férfi 2017 január végétől 2018 július végéig terjedő időszakban a sértettet egy-kéthavonta megverte, a haját tépte, megrugdosta, a fejét ököllel megütötte, sérelmére az emberi méltóságot súlyosan megalázó, erőszakos magatartást tanúsított. A férfi 2017 nyarán az élettársával veszekedett a házban, majd megfenyegette őt, hogy a szobában lévő hosszabbítót a nyaka köré tekeri és megfojtja őt. A férfi késsel a kezében kergette a megrémült nőt, aki menekülés közben az ágyra esett, a kezét pedig védekezésképp az arca elé tartotta. Az agresszív férfi a késsel a nő kezét megszúrta, amely során könnyű sérülést szenvedett, azonban fennállt a lehetősége annak, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

2018 januárjában a vádlott és a sértett között ismét heves szóváltás alakult ki, a férfi erőszakos magatartásának hatására a nő a mosogató előtti padlóra esett, ahol a férfi a haját húzta, a fejét a csempébe verte, majd meg is rúgta. A bántalmazás miatt a nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Az erőszak itt nem ért végett, 2018 április végén egy a ház udvarán tartott kerti összejövetelen a vádlott több meghívott jelenlétében vitatkozni kezdett élettársával, akit a kiabálást követően megtámadott, tenyérrel arcon ütött, a haját pedig megtépte. A bántalmazással azért hagyott fel, mert az ismerősök közbeléptek és lefogták a férfit. A vádlott 2018. július 22-én azon háborodott fel, hogy a nő az ő kérése ellenére sem hagyja ott a munkahelyét és nem költözik el vele máshová. A férfi megöléssel fenyegette az élettársát, akit a hajánál fogva a földre rántott, majd fejbe rúgta. A sértett ekkor könnyebb sérülést szenvedett.

Dr. Pál Krisztina bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Korábban is azért ítélte el őt a bíróság, mert az élettársa sérelmére testi sértést követett el. Ezen felül a családon belüli erőszak növekvő tendenciát mutat. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást.

A bíróság döntése nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

You have no rights to post comments