artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság büntetőeljárást folytatott az ellen a férfi ellen, aki egy ATM nyílásában hagyott egymillió forintot hazavitte. Az ügyészség még 2020 januárjában emelt vádat a férfival szemben jogtalan elsajátítás vétsége miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján, pénzbüntetést szabjon ki tárgyalás lefolytatása nélkül.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság 2020. január 31-én – tárgyalás mellőzésével - meghozta a büntetővégzést, amelyben őt 144.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2019. szeptember 2-án a sértett Hajdúszoboszló belvárosában az egyik pénzintézet fiókjának előterében elhelyezett ATM automatából bankkártyája felhasználásával egymillió forint készpénzt vett ki. A sértett figyelmetlenségéből adódóan a tranzakció végét nem várta meg, a kiadott összeget a pénzkiadó nyílásban felejtette és távozott a bankból.

Ezzel egyidejűleg ment be a bankfiókba a vádlott, aki a pénzkiadó automata nyílásában észrevette az ott hagyott készpénzt, azt elvette és hazavitte. A hajdúszoboszlói férfi annak ellenére, hogy a bank nyitva volt, az összeget ott nem adta le. A rendőrség az eljárás során a vádlott lakásán lefoglalta a készpénzt, majd azt visszaadta a sértettnek, ezáltal az okozott kár teljes egészében megtérült.

A büntetővégzés kézhezvételét követően a törvényes határidőn belül a vádlott és védője tárgyalás tartása iránti kérelmet nyújtottak be, mivel a férfi a terhére rótt cselekmény vonatkozásában a bűnösségét nem ismerte el, mivel a pénzt nem eltulajdonítási szándékkal vette el. A büntetővégzés így akkor nem emelkedett jogerőre, a bíróság az ügyben kitűzte az előkészítő ülés időpontját. Az első alkalomkor, 2020 októberében az előkészítő ülés megtartásának törvényes akadálya volt, ezért a bíróság 2020. december 1-jére tűzte ki az új időpontot.

A büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a tárgyalás tartására irányuló indítványt az indítványozó az előkészítő ülés megkezdéséig visszavonhatja.

A vádlott és védője 2020. november 30-án elektronikus úton - az előkészítő ülés előtti napon - visszavonták a tárgyalás tartása iránti kérelmüket, amelyre tekintettel a Hajdúszoboszlói Járásbíróság 2020. január 31-én meghozott büntetővégzése jogerőre emelkedett.

You have no rights to post comments