artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2020. november 9-én kihirdetett ítéletével a vádlottat két rendbeli 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével és végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért őt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 25 éves férfi 2016. szeptember elejétől 2016. október 13-áig terjedő időszakban szexuális cselekményeket végzett egy hajdú-bihari településen két gyermekkorú sérelmére, akik közül egyikük a bűncselekmény elkövetésekor 9, míg testvére 7 éves volt. A férfi látásból ismerte a testvérpárt, egy utcában laktak, így tudott a bizalmukba férkőzni. Az esetről a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 2018. februárjában szerzett tudomást, melyet követően feljelentést tettek a rendőrségen. A tanúkihallgatások és az ügyben beszerzett igazságügyi szakvélemények alátámasztották a bűncselekmény elkövetését, amit a bíróság elfogadott.

Az eset azért nem derült ki akkor, hanem csak később, mert a két kislány el akarta felejteni a történteket, ezért a szüleikkel nem beszéltek róla, majd részükre a hivatal a nehéz családi körülményeikre tekintettel gyermekvédelmi gyámot rendelt ki, továbbá nevelőszülőknél helyezték el őket, ahol már fény derült az esetre. Ezt követően szerzett erről tudomást a gyámhatóság.

Dr. Budai Szabolcs bíró indokolásában elmondta, hogy egyértelműen a kiskorú sértettek szavahihetősége volt a bizonyítás kulcsa, ezt kellett mérlegelni. A sértettek vallomása abszolút összhangban volt a vádlott nyomozati szakban tett vallomásával, amit később visszavont.  A bíró hozzátette a sértettek érezték, hogy a vádlott cselekménye szexuális indíttatású volt, amiről nem mertek később beszélni. A vádlott a két kislány bizalmával élt vissza, kihasználta az adott helyzetet, a szeméremsértő érintéseket még súlyosabb tettek követték. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a 25 éves vádlott éretlen személyiség, ugyanakkor a terhére rótt bűncselekmény idején tette veszélyességének felismerésére és a felismerésnek megfelelő magatartás tanúsítására képes volt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés végett jelentett be fellebbezést.  

A döntést követően a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét megszüntette és elrendelte letartóztatást a másodfokú bírósági eljárás jogerős befejezéséig.

You have no rights to post comments