artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. május 18. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Sonkával töltött csirkemell rántva magvas bundában, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (600 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék 2020. november 10-én, kedden 9 órától annak a férfinak az ügyében, akivel szemben fegyveresen elkövetett emberrablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A vádlott viszonzatlan érzelmei miatt rendszeresen zaklatta, zsarolta a sértettet, akinek a férjét elrabolta és egy erdőben kikötözte egy fához.

A vádirat szerint a sértett házastársak között a kapcsolat még 2015. év végén megromlott, ezért külön költöztek. A nő az egyik ismerőse zsákai házába költözött és a különélése során megismerkedett a szintén Zsákán élő vádlottal, aki többször segítségére volt a nőnek a mindennapi életvitelében. A férfi szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a nővel, de ő ezt elutasította. A vádlott 2018-ban a visszautasítás miatt meg akarta büntetni a sértettet. Amikor Zsákán 2018. május 18-án az utcán összetalálkoztak, a férfi megállította a nőt és felszólította arra, hogy adjon át neki 1 millió forintot, mert annyival tartozik neki. A vádlott elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, amelynek hatására a megfélemlített nő írásban elismerte a vádlott felé fennálló tartozását.

A nő és a férje időközben kibékültek és újra össze is költöztek. Erről a vádlott is tudomást szerzett, majd a sértett férfit 2018. június 20-án autójával kivitte a Berettyó folyó melletti erdős területen lévő földútra, ahol gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette a férfit, hogy telefonon híja oda a feleségét és a jelenlétében írjon egy újabb nyilatkozatot a tartozásáról. A vádlott azt mondta, hogy csak ezután fogja őket szabadon engedni. A férfi félelmében ennek eleget tett, majd a vádlott a sértettet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait egy dróttal összekötözte, szájába pedig ruhát tömött. Ezt követően a vádlott kocsival elment a nőért, akit kicsalt a lakásából, majd fegyverrel őt is az autóba kényszerítette.  

A vád szerint a megkötözött férfinak kis idő múlva sikerült magát kiszabadítania, majd amikor meglátta, hogy a vádlott megjön az asszonnyal, akkor rátámadt a férfira és kölcsönösen bántalmazták egymást. A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, majd abból elővett egy sörétes puskát és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra.

A jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló vádlott az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, a személyek közötti 2 méteres védőtávolság betartása és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük a járványügyi szabályok maradéktalan betartását!

Címlapfotó: police.hu

You have no rights to post comments