artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

tavaszbanner2020

viktoriatours

20ulius

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2020. október 22. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, párolt káposzta

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Gesztenyés meggyes palacsinta 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Zúzapörkölt galuskával

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Erdélyi paraszt csorba leves

Túrós palacsinta

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

 ilonatavasz2020

A Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a Legfőbb Ügyész javaslatára a Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelete értelmében rendkívüli ítélkezési szünet kerül elrendelésre. A rendelet március 15-én lép hatályba.

A 2020. március 16-ára kitűzött tárgyalások is elmaradnak!
Az új tárgyalási időpontról az ügyfelek az egyedi ügyekben tájékoztatást fognak kapni.

 

35.SZ/2020. (III. 15.) OBHE határozat a rendkívüli ítélkezési szünet során ellátandó bírósági igazgatási és ügyintézési feladatokról

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének a megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 45/2020 (III.14.) Korm. rendelet 1.§-ával elrendelt rendkívüli ítélkezési szünet során ellátandó bírósági igazgatási és ügyintézési feladatok teljesítéséről az alábbi elnöki intézkedést adom ki.

1. A bíróságok a rendkívüli ítélkezési szünet időtartama alatt a Magyarország Alaptörvénye 25. cikk (1) és (2) bekezdésében meghatározott feladataikat kizárólag a zárlati kötelezettség alá tartozó fertőző betegség behurcolásának vagy terjedésének megakadályozása végett elrendelt járványügyi elkülönítési, megfigyelési zárlati és ellenőrzési szabályok betartásával láthatják el.

2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény (a továbbiakban: Bszi.) 16. § b)-e) pontjában meghatározott bíróságok (a továbbiakban: bíróságok) vezetői valamennyi a Bszi. VIII. fejezetében előírt – és a jelen intézkedés 1. pontja alapján nem kizárt – igazgatási feladatot
kötelesek ellátni.

3. A Bszi. IX. fejezetében meghatározott bírói testületek személyes jelenlétet igénylő értekezletet vagy ülést nem tartanak.

4. A bíróságok a rendkívüli ítélkezési szünet alatt nem tartanak előkészítő ülést, tárgyalást ésnyilvános ülést.

5. A személyes jelenlétet igénylő halaszthatatlan eljárási cselekményeket lehetőség szerinttávmeghallgatás útján kell lefolytatni.

6. Amennyiben nem lehetséges a távmeghallgatás, úgy a következők szerint kell eljárni:

   a) a jelenlévőknek egymástól legalább két méter távolságra kell lenniük;

  b) jelenlévőknek nyilatkozniuk kell, hogy a megelőző 14 napban voltak-e fertőzéssel érintett területen, illetve találkozott-e fertőzött vagy azzal érintkező személlyel;

   c) ha felmerül annak valószínűsége, hogy a tárgyalóteremben fertőzött személy tartózkodik, az eljárásicselekményt a bíróság félbeszakítja és azonnal értesíti az illetékes hatóságot, egyidejűleg az otttartózkodó személyek adatait és elérhetőségeit – amennyiben addig nem állapította meg – az eljárásicselekményről készült jegyzőkönyvben rögzíti.

7. A bírósági épületekbe kizárólag a hivatali kötelezettségét ellátó bíró és igazságügyi alkalmazott,továbbá a bíróság érdekkörébe tartozó feladatot ellátó személy, valamint a 6. pont szerinti eljárásicselekményre idézettek léphetnek be.

8. A bírósági irodák a tájékoztatási feladataikat kizárólag távközlési eszköz, illetve elektronikusrendszeren keresztül látják el, a személyes ügyfélfogadás szünetel.

9. A bíróságon kívüli munkavégzés keretében ellátandó feladatokat az Országos Bírósági Hivatalelnöke külön intézkedésben határozza meg.

Dr. Senyei György az Országos Bírósági Hivatal elnöke

Szóljon hozzá!