artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság 2019. november 14-én előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy rugós késsel a kezében jegyellenőröket fenyegetett meg Debrecenben. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Utolsó szó jogán a férfi elmondta, hogy tettét megbánta és bocsánatot kér az ellenőröktől.

Az elsőfokú bíróság elfogadta a beismerő vallomást, F. M-et bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre – 5 évre felfüggesztve – ítélte. A bíróság a kést elkobozta.

A bírósági tényállás szerint a férfi 2019. március 26-án 18 óra 54 perc körül Debrecenben utazott a 2-es villamoson, amikor az ellenőr elkérte tőle a menetjegyét. A vádlott ennek nem tett eleget, ezért a menetjegyellenőr elkérte a férfi személyi azonosító igazolványát. Ezt a vádlott megtagadta, mire az ellenőr telefonon keresztül rendőri segítséget kért. A 30 éves komádi lakos ekkor a Békessy Béla utcai megállónál hirtelen leszállt, azonban az ellenőr és a vele szolgálatot teljesítő három kollégája utána szaladt. Egyikük értesítette a rendőrséget, miközben a másik három ellenőr ismételten személyazonossága igazolására szólította fel a vádlottat, aki okmány helyett egy 9 centiméter pengehosszúságú rugós kést rántott elő a zsebéből, amit kinyitott és a sértettek felé tartva azzal fenyegetőzött, hogy: „Gyertek, megszurkállak benneteket kutyák!”. Az ellenőrök ekkor távolodni kezdtek. A férfi ezután felhagyott a további fenyegetéssel és elmenekült a helyszínről, messzire azonban nem jutott, mert a közelben elfogták a rendőrök.

Dr. Sal Ildikó bíró az ítélet szóbeli indoklása során elmondta, hogy a törvény szigorú büntetéssel, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni azt, aki felfegyverkezve közfeladatot ellátó személyre támad. Az ellenőrök a munkájukat végezték, a közlekedési vállalat szolgáltatása pedig nem ingyen van. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetett előéletű és ittas állapotban több személy sérelmére követte el a bűncselekményt. Ugyanakkor enyhítő körülmény, hogy a férfi beismerő vallomást tett, tettét megbánta és hamarosan kiskorú gyermekről kell gondoskodnia.

A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős.

You have no rights to post comments