artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2019. november 7-én előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki lemásolta a sértett kulcsát, bement a házába és onnan eltulajdonított egy széfet, benne több millió forinttal.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott.

Az elsőfokú bíróság elfogadta a beismerő vallomást, B. T.-t bűnösnek mondta ki jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és közokirattal visszaélés vétségében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre – 4 évre felfüggesztve – ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett és a vádlott 2018 szeptemberében ismerkedett meg annak kapcsán, hogy a vádlott kicserélte a sértett berettyóújfalui lakásának nyílászáróit. A sértett a nyílászárókat a lakásán fizette ki, a vádlott azt is látta, hogy a pénzt honnan veszi elő a férfi. Ezt követően a 41 éves vádlott ezután többször járt a sértettnél, amikor is kölcsön kért, majd a férfi alkalmi jelleggel dolgozott is a vádlottnak, aki így tudta, hogy a sértett mikor dolgozik, mikor van otthon. B. T. azt is megtudta, hogy a sértett a munka során lakáskulcsait mindig magával viszi egy hátizsákban. A vádlott 2018 október végén, november elején egy közös munka során kivette a sértett gépjárműben felejtett hátizsákjából a lakáskulcsait, majd azt lemásolta. Amikor tudta, hogy a férfi 2018. november 4-én nem tartózkodik otthon, a vádlott a lemásolt lakáskulcsokkal bejutott a sértett lakásába, majd a szekrénybe rögzített trezort kiszerelte és magával vitte. A széfben volt a sértett közel 3,3 millió forintja, több ezer euró, aranyékszerek, különböző köz- és magánokiratok, valamint egy személygépkocsi törzskönyve is. A vádlott a páncélszekrénnyel a Berettyó-hídnál a gátőrház irányába lehajtott. A férfi a széfet felfeszítette, az értékeket kivette belőle, majd a széfet a folyóba dobta. Az értékeket a folyó melletti gazos területen, valamint a mezősasi kereszteződés közelében eldugta. A vádlott több mint 10 millió forint kárt okozott a sértettnek, melynek egy része önkéntes átadással, más része lefoglalással, valamint kártalanításként történő pénzbeni kifizetés folytán teljes egészében megtérült.

Az ítélet meghozatala során Dr. Pál Krisztina bíró enyhítő körülménykét értékelte, hogy a büntetlen előéletű vádlott a bűnösségre is kiterjedő teljes, tényfeltáró beismerő vallomást tett, valamint azt, hogy a kár megtérült.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős.

You have no rights to post comments