artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Járásbíróság 2019. január 28-án kihirdetett ítéletében információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében bűnösnek mondta ki azt a vádlottat, aki jogosulatlanul megszerezte a sértett bankkártya adatait, amit felhasznált. Ezért őt 8 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztve ítélte. A vádlott vagyonára a sértett kárának erejéig a bíróság vagyonelkobzást rendelt el.

A bíróság által elfogadott tényállás szerint Sz. T. az interneten egy speciálisan ebből a célból telepített böngészőprogram segítségével jutott el az úgynevezett „dark web”-re, ahol egy illegális kereskedelmi oldalon megszerezte a sértett bankkártya számát, lejárati idejét és annak a kártyára nyomtatott biztonsági elemét, azaz a CVC számot. A vádlott a bankkártya adatait felhasználva 2017. augusztus 9-én kétszer jogosulatlanul hajtott végre sikeres tranzakciót, amely során 115.000 forint értékben vett belépőjegyet egy a budapesti Hajógyári-szigeten megrendezett fesztiválra. A 27 éves férfi ezután még többször fel akarta használni ugyanezen bankkártya adatait a fizetéshez, azonban a nagyobb összegű tranzakciókat a bank fizetési rendszere elutasította.

Dr. Tóth Katalin bíró a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy a vádlott a megszerzett tudásával visszaélve követte el a bűncselekményeket. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a vádlott a nyilatkozattételre három napot tartott fenn, amelyet követően a vádhatóság az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

You have no rights to post comments