artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók is részt vettek az Országos Bírósági Hivatal által rendezett Consilium Peritorumon. Büntető jogi szekcióban első helyen végzett dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: Kártalanítás az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt témában.

A résztvevőket dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a magyar bírósági szervezet kiemelt figyelmet fordít az új generációra. A 2019-es képzési program komplex formában foglakozik a fogalmazók, bírósági titkárok és bírák képzésével. A fiatalok a tudományos munka területén és nemzetközi szinten is kipróbálhatják magukat.

Az OBH elnöke és dr. Darák Péter, a Kúria elnöke a 165, idén kinevezett bíró részére emléklapot adott át. Hajdú-Bihar megyéből dr. Elek László, dr. Cogoi Márk, dr. Pituk Emese, dr. Csilek Árpád, Moskovicsné dr. Tőkés Mónika, dr. Kálmánczi Antal János bírák vehették át az emléklapot. A Debreceni Törvényszék elnöke dr. Kahler Ilona Márta is elkísérte a rendezvényre az ifjú bírákat, amelynek keretében megrendezésre került a Mailáth György Tudományos Pályázat eredményhirdető ünnepsége is.

Címvédés a tudományos pályázaton

Mailáth György Tudományos Pályázatot immár ötödik alkalommal, minden évben egy-egy meghatározott mottó köré szervezik. 2018-ban ezek a változás és az állandóság a bíróságokon, illetve a 21. század kihívásai voltak.

Idén négy szekcióban 58 pályázó 66 dolgozatot adott be a pályázati felhívásra. A legnépszerűbb témák közé tartozott a kártalanítás, a teljesítménymenedzsment és a panasznap intézményének megújítása: az Ügyfélsegítő elindítása.

A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Törvényszék ismét három díjat hozott el, amely egy remek eredmény annak tükrében, hogy idén is magas színvonalú pályaművek születtek.

A bírósági igazgatási szekció témakörben a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel dr. Boda Zoltán bírósági titkár: Teljesítménymenedzsment és munkateher mérés a bíróságokon témában. Vezetői kompetenciák témában dr. Baji Dóra Antónia bíró: „Vezetői gének” című pályázati anyaga második lett, míg a büntető jogi szekcióban első helyen végzett dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: Kártalanítás az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt témában.

You have no rights to post comments