artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Gyorsított eljárásban 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott az az asszony, aki néhány héttel ezelőtt kirabolt egy 16 éves lányt egy debreceni villamoson. G. Vilmát a Debreceni Járásbíróság rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 3 évre a közügyek gyakorlásától is megfosztotta.

A bírósági tényállás szerint a vádlott 2017. március 3-án, reggel 8 óra körül utazott a villamoson, amikor észrevette, hogy egy fiatal lány zsebében pénz van. Kivette az ezer forintos bankjegyet a sértett zsebéből, majd a Kálvin téri megállóban leszállt. A lány azonban észrevette, hogy mi történt, ezért a vádlott után eredt. Egy másik nő sietett a meglopott fiatal segítségére, akivel még ott a villamosmegállóban számon kérték a vádlotton a pénzt és felszólították, hogy adja vissza. G. Vilma azonban kiabálni kezdett, megrángatta a két nőt, a segítő szándékú utasba bele is harapott, a lányt kikarmolta, majd elmenekült a helyszínről. A két sértett hívta a rendőrséget, akik egy órán belül a közelben, a Bajcsy-Zsilinszky utcában elfogták a vádlottat. G. Vilmát letartóztatták, majd két nappal később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
Az asszony beismerő vallomást tett, de a bűncselekményt a villamoson lévő kamerák is tökéletesen rögzítették. Az eltulajdonított ezer forintból 640 forint megtérült.

A lopásnak indult bűncselekményből egyébként azért lett rablás, mert a törvény értelmében, ha valaki erőszakot alkalmaz annak érdekében, hogy megtartsa a lopás útján megszerzett értéket, akkor az már rablásnak számít.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője ugyan tudomásul vette a bíróság határozatát, az ügyészség azonban három nap gondolkodási időt kért.

You have no rights to post comments