artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Halmazati büntetésként 5 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a vádlottat, aki hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt 2014-2015-ben Hajdúsámsonban.

A bíróság F. Róbert Ádámot tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete; szeméremsértés vétsége; valamint felügyelete alatt álló személy sérelmére, befolyási viszonyával visszaélve, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt mondta ki bűnösnek és 5 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta.

A Debreceni Törvényszék elfogadta a vádirati tényállást. eszerint a vádlott és élettársa 2012-től éltek együtt egy hajdúsámsoni tanyán, ahol gyakran megfordult az asszony testvére. A nővér 8 és 13 éves lányai – a két sértett - is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, F. Róbert Ádám ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket. 2014 decemberében míg az asszonyok beszélgettek, a vádlott a másik szobában a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket. Akkor hagyta abba, amikor a kislány eltolta a kezét. 2015 júniusában a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A sértett tiltakozott, és kiszaladt a szobából. 2015 júliusában a lányok egy hetes nyaralásra érkezett a hajdúsámsoni tanyára. A vádlott játék közben úgy vette ki a labdát a 13 éves lány kezéből, hogy közben megsimogatta a melleit, bújócskázás közben pedig a fenekét simította végig. Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki éjszaka, és amikor a kislány kijött az udvari WC-ből, letolt nadrággal várt rá.

A két kislány el akarta felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek a történtekről. 3 hónappal később azonban a 13 éves kislány a tévében hallott egy hasonló hírt, és mindent elmesélt, majd megtették a feljelentést is.

Balláné Szentpáli Edit indoklásában elmondta: egyértelműen a kiskorú sértettek szavahihetősége volt a bizonyítás kulcsa, ezt kellett mérlegelni. A nagyobbik sértettet már a bíróság is meg tudta hallgatni, a kislány vallomása abszolút összhangban volt a nyomozati szakban tett vallomásával. A bíró hozzátette: egy 13 éves lány tud különbséget tenni egy szeretetteljes és egy szexuális indíttatású érintés között. A vádlott a két kislány ragaszkodásával élt vissza, mindig az adott helyzetet használta ki, a szeméremsértő érintések a pillanat művei voltak. A bíróság egyértelműen kizárta azt, hogy a két testvér összejátszott volna a vádlottal szemben, a két kislány a pszichológus szakértők szerint is élményszerűen mondta el a történteket. A nagyobbik gyermek maradandó traumát szenvedett: a kiváló tanuló tanulmányi eredményei leromlottak, és dadogni kezdett.

A vádlott egyébként már korábban is volt büntetve szexuális bűncselekmény miatt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt kér, a vádlott és védője fellebbezett.

You have no rights to post comments