artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletében, zaklatás és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék azt az asszonyt, aki 2015 májusában szúrta meg élettársát Mikepércsen, később pedig egy veszekedés miatt közös otthonukat is felgyújtotta.

B. Annát a törvényszék többszörös visszaesőként, halmazati büntetésül 8 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte csaknem 600 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott többszörös visszaesőként fegyházbüntetést kapott, ezért feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság által elfogadott tényállás szerint B. Anna és élettársa egy mikepércsi egyszobás házban élt. Kapcsolatuk a féltékenység és az alkohol miatt nem volt felhőtlen, az összetűzések rendszeresek voltak. 2015. május 7-én délelőtt mindketten ittas állapotban egy dűlőúton haladtak, amikor hangos szóváltás alakult ki közöttük, mely tettlegességig fajult. Egy szemtanú szerint a nő többször a földre lökte a férfit, majd lefelé sújtó mozdulatokkal bántalmazta, és látta azt is, hogy mozdulatai közben megcsillant egy kés. A közeli ingatlan lakójának felesége riasztotta a rendőrséget és a mentőket, akik a vérző sérültet kórházba szállították. A vádlottat a rendőrök nem messze a cselekmény helyszínétől fogták el, a kést pedig később a pár otthonában találták meg.

Az utcai incidens után néhány nappal újabb veszekedés tört ki, az asszony egy baltát tartva azzal fenyegette a sértettet, hogy ha más nővel is létesít szexuális kapcsolatot, akkor megöli. A sértett megijedt, és elhagyta a lakóházat. A vádlott tüzet gyújtott az ingatlan előtti teraszon, a tűz átterjedt a ház tetőszerkezetére, amely leégett.

Az ügyészség azzal vádolta az asszonyt, hogy meg akarta ölni párját és nyakon szúrta a férfit. A bírósági eljárás során azonban az igazságügyi orvosszakértő csak egy kisebb erejű, szúrt sérülést talált a sértett mellkasán, de ez sem volt életveszélyes. A törvényszék többek között a szakértői véleményre alapozva arra jutott, hogy az asszony nem megölni, hanem csak bántani akarta élettársát, a bíróság ezért nem emberölési kísérletben, hanem életveszélyt okozó testi sértés kísérletében találta bűnösnek. A fenyegetés és a szándékos rongálás ténye ugyanakkor egyértelmű.

A Virágh Pál vezette tanács ítélete egyelőre nem jogerős, az ügyész mellett a vádlott és védője is fellebbezett.

A bíróság döntött arról is, hogy a vádlott – aki korábbi, jogerős büntetéséből februárban feltételesen szabadulna -, előzetes letartóztatásba marad.

You have no rights to post comments