artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék a mai napon jogerős ítéletet hozott a K. Géza ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indított büntetőügyben.

A másodfokú bíróság a Debreceni Járásbíróság 2015. augusztus 25-én kihirdetett ítéletét - melyben K.Géza vádlottat bűnösnek mondta ki közveszéllyel fenyegetés bűntettében - megváltoztatta. A vádlottra első fokon kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetést 1 évre, a végrehajtás 3 évi próbaidőre történő felfüggesztését pedig 2 évre enyhítette a jelentős időmúlásra tekintettel. Egyebekben a Debreceni Járásbíróság ítéletét helybenhagyta.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen a vádlott és védője jelentett be fellebezést. A vádlott az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Törvényszék a büntetőügy felülbírálata során úgy értékelte, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokat betartotta, okszerűen állapította meg a vádlott bűnösségét.     

K. Géza 2014. május 15-én Debrecenben, egy Faraktár utcai nyilvános telefonfülkéből felhívta a Miskolci Segélyhívó Központot. Az operátortól azt kérte, hogy kapcsolja neki a Debreceni Rendőrkapitányságot, az operátor azonban szerette volna megtudni tőle, hogy milyen ügyben kéri a rendőrséget. A vádlott erre azt felelte: "Egy órakor bomba fog robbanni a Széchenyi 9. szám alatt, a bíróságon”, majd gúnyos nevetést követően bontotta a vonalat és elhagyta a helyszínt.

A vádlott fenyegető bejelentése alapján ki kellett üríteni a Széchenyi utcai épületet, ahol a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség működik. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központja teljes létszámmal kivonult, lezárta és átvizsgálta az épületet. A rendőrök nem találtak bombát az épületben, a fenyegetés valótlannak bizonyult.

You have no rights to post comments